Temat: Access Point Client - cecha sprzetowa czy programowa ?
Czesc.
Od jakiegos czasu uzywam orange swiatlowod i z powodu bana na wiercenie stropu/scian, dwa desktopy mam podlaczone do internetu za pomoca d-link dwr-960 (z uszkodzonym LTE) w trybie Access Point Client. Dwr obsluguje standard n i mam download 55-60 Mbit (czy to ok ?).
Zaczalem sie rozgladac za jakims routerkiem wifi 6 z APClient i jest posucha. D-link i Asus tego nie robia.
Na dwr-960 APClient mam w openwrt. Czy aby to dzialalo , sprzet musi miec wsparcie, czy tez kazdy router z openwrt bedzie w stanie pracowac w trybie APClient ?
Czy ktos moglby mi zasugerowac jaki routerek wifi 6 (ax) kupic ? Moze ktos wie jaki ma od razu APClient, lub na jakim da sie zainstalowac openwrt, jesli APClient dzieki temu bedzie dostepny.
Jesli juz pisze, to po prostu musze napisac o beznadziejnym wifi w najnowszym routerze orange swiatlowod. Lidlomix stojacy w kuchni 6 moze 7 metrow - brak zasiegu (strop + sciana). Kupilem do desktopa karte wifi tplinka standardu n i w odleglosci mniej niz 5 m (oddziela strop) sygnal minimalny i conajmniej raz na dzien zanik polaczenia . Jak wchodze do kuchni trace polaczenie na telefonie. O dziwo w tym samym miejscu notebook asusa radzi sobie .