Leo-PL napisał/a:- czy zmiana w 'target/linux/ipq40xx/base-files/etc/board.d/03_gpio_switches' była przetestowana, a dokładniej - czy GPIO się zgadza? Ten router nie ma modemu, ale ciągle może mieć OTA update, jak znam tego producenta, więc ta funkcja ciągle jest przydatna.
Powiedz, co i jak przetestować ? Bo ja nie wnikałem do czego ten GPIO 421 może być , i co się stanie jak go nie będzie. Czego się spodziewać ?
EDIT: Pamiętam ,że coś walczyłeś ,że modem nie chciał ruszać bez jakiegoś GPIO , pewnie to ten. Tu nie ma nic takiego ( chyba ,że podpięte do ZWAVE albo ZIGBEE ) , skompilowałem bez tego i router działa normalnie... Coś z OTA też się wiązało ?
Leo-PL napisał/a:- Zrzuciłbyś dane spod 0x5000 z partycji ART, albo po prostu całą partycję? Intuicja mi podpowiada, że ten router też występuje w dwóch wariantach, jak MF289F, więc może warto byłoby je przybindować do "wifi1".
Pod adresem w partycji ART jest pustka... Zrzut wszystkich partyci masz tu pod linkiem: https://www.mediafire.com/file/xe25ug78 … A.ZIP/file
ART to mtd9 wg orginału : https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 87#p277287
( Bo jest różnica , czy numery partycji patrzy się "z orginału" , czy już z Openwrt .
Różnica wynika z tego ,że na orginale najpierw numeruje flash później nand , i rozkład ( z grubsza , bo jest jedna partycja więcej) jak w MF289F , a w openwrt nie umiem zeby bylo tak samo i najpierw numeruje nand , przez co rozkłąd wygląda bardziej na mf286d...
Co do wielu wersji ,to może tak być ,tyle że internet jest ubogi w ten model, nikt takiego czegoś nie sprzedaje oficjalnie na wolnym rynku czy coś , jedynie co to tylko w Polsce razem z modemem zewnętrznym MC7010 ( przez co nie znający się piszą , że MC7010 jest "anteną 5G" ).
Coś mi się zdaje ,że to niszowy w Polsce produkt jest z wtórnego rynku...
Leo-PL napisał/a:Jeszcze jedno: fajnie byłoby, gdybyś rozrysował pinout UARTa jako ASCII-art, tak jak ja to zrobiłem z MF286(A) czy z Ruckusami, zalinkowane zdjęcie w commit message może kiedyś spaść z rowerka.
Spróbuję to znaleść jak to masz i wyedytować PRa ( bo commita może bć ciężko..)
EDIT: Skopiowałem do PRa Twój tekst z MF286 ... Nie ma tam ASCIIarta... Myślę ,że opis , plus zdjęcie jako backup jest ok... Jest to poprawione w PR , w commicie wolałbym nie ruszać (bo jeszcze coś spier...)