Temat: Kompilacja Gargoyle
Wiatm.
Chciałbym skompilować gargoyle na nexx wt3020 (8mb). Chciałbym dodać kilka modułów z kernela i skompilować obraz na nexxa. make kernel_menuconfig i make menuconfig nie działa. Jak to zrobić w Gargoyle ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kompilacja Gargoyle
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiatm.
Chciałbym skompilować gargoyle na nexx wt3020 (8mb). Chciałbym dodać kilka modułów z kernela i skompilować obraz na nexxa. make kernel_menuconfig i make menuconfig nie działa. Jak to zrobić w Gargoyle ?
Dwa wyjścia
- albo zmodyfikować config który jest w gaargoyle żeby dołączyć to potrzebujesz i skompilować całość gargoyle
- albo skompilować całość gargoyle a później wejść do katalogu ramips-src, tam zrobić make menuconfig/kernel_config i później make w tym katalogu, już bezpośrednio w źródłach które gargoyle kompilowane.
Dziękuję za odpowiedź. Kompilacja Gargoyle trwa wieki
.
Mam jeszcze jedno pytanie. Na nexx wt3020 ma wgrany twój obraz 1.12.0.2 (27ec1e48). Czy po skompilowaniu gargoyle mogę wyciągnąć brakujące moduły do tunera TV i wrzucić je do twojego obrazu ? Czy muszę zbudować swój obraz ?
Chodź nie ukrywam, że wolałbym twój bo ma wszystko co potrzeba i w 100% działa. Jak się da to poproszę jakąś wskazówkę.
.
Jeżeli użyjesz tego samego kernela to tak, możesz tak zrobić.
Ciężko powiedzieć zrobiłem gita i make. Po folderze widzę taki kernel linux-4.14.275. Czy po kompilacji można zmienić kernel ? W obrazie jest 4.14.176.
W źródłach możesz sobie ustawić określoną wersję openwrt z której on kompiluje obrazy. Zobacz sobie działającym obrazie jaka to było, ustaw taką samą, skompiluj i będziesz miał to samo.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Kompilacja Gargoyle
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc