Temat: Router jako punkt dostępu, pojawiły się problemy

Witam wszystkich, młody i niedoświadczony encyklopedysta prosi o pomoc. Sytuacja wygląda tak, jest router Asus ROG rupture GT-AC5300, który planuję wykorzystać jako osobny punkt dostępu. Podłączyłem go przez switch, skonfigurowałem, przydzieliłem statyczne ip na serwerze DHCP, generalnie działał już jako punkt dostępowy i wtedy zaczął się problem) Po wniesieniu go do miejsca, w którym planowano go używać (piętro niżej) jest gniazdo , który idzie do patch panelu, a następnie w switchu d-link dgs-3120-48tc, wszystkie rozety podpisane i promah nie może być (wiadomo że działa) do switcha nie dochodzi łącze z routera (access point), mam nadzieję że dobrze ująłem, proszę o poradę "co" może spróbować.
Szukałem pomocy w google i na stronach takich jak https://19216811.pl o routerach - ale nic takiego nie ma

2

Odp: Router jako punkt dostępu, pojawiły się problemy

Sprawdziłem też gniazdo testerem (może gdzieś odpadł styk), myślałem, że nawet kabel krosowy. Ewentualnie samo gniazdo (styki mogą się tam łamać przy nieostrożnym użytkowaniu) - ale tam wszystko jest OK

3

Za długi kabel?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Nie wiem, zapytam w poniedziałek technika. Czy długość ma znaczenie?

5

Jeżeli ma więcej niż 100m a jest wątpliwej jakości to tak.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.