Temat: Czy jest za wcześnie aby przejść na 22.03?

Witam,
zmieniłem ostatnio w moim TP-Link Archer C7 v2 soft z 21.02 na najnowszą wersję 22.03 z reposytorium openwrt.org, przy pomocy openwrt-22.03.2-ath79-generic-tplink_archer-c7-v2-squashfs-factory.bin

I w związku z tym mam pytanie, czy ta wersja jest już dopracowana czy jednak jeszcze poczekać trochę na wersji 21.02
Pytam, bo napotkałem kilka problemów i nie wiem czy coś zawaliłem przy zmianie. Nie będę się rozpisywał nad problemami.
Przedstawię tylko ostatni dla przykładu:

próba zainstalowania usbutils:

Collected errors:
 * wfopen: //usr/lib/opkg/info/libevdev.control: Read-only file system.
 * wfopen: //usr/lib/opkg/info/libevdev.postinst: Read-only file system.
 * wfopen: //usr/lib/opkg/info/libevdev.prerm: Read-only file system.
 * extract_archive: Cannot create symlink from ./usr/lib/libevdev.so.2 to 'libevdev.so.2.3.0': Read-only file system.
 * wfopen: /usr/lib/libevdev.so.2.3.0: Read-only file system.
 * pkg_write_filelist: Failed to open //usr/lib/opkg/info/libevdev.list: Read-only file system.
 * opkg_install_pkg: Failed to extract data files for libevdev. Package debris may remain!
 * opkg_install_cmd: Cannot install package usbutils.

2

Odp: Czy jest za wcześnie aby przejść na 22.03?

sysupgrade a nie factory się stosuje. To że factory zadziałało to czysty przypadek dla tego modelu.

A te komunikaty: nie masz miejsca we flash lub nie utworzył się jffs. 22.03 jest aktualnym wydaniem stabilnym, 21.02 za chwilę zostanie zamknięty.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Wgrywałeś factory na zainstalowane już OpenWrt?

4

Nie wiem czemu się mi ubzdurało w głowie, że factory gdy przechodzę na nową wersję. Dziękuję, już doczytałem i poprawiłem wpisy w pamięci wink.