1 (edytowany przez onken 2016-04-07 21:22:12)

Temat: Nexx 3020 i problem z instalacją kmod-usb-net-cdc-ether

Robie dla znajomego routerek i mam problem sad

Luci, CC 15.05 i przy próbie instalacji mam:

kmod-usb-net-cdc-ether

Multiple packages (kmod-usb-net-cdc-ether and kmod-usb-net-cdc-ether) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Multiple packages (kmod-usb-net-cdc-ether and kmod-usb-net-cdc-ether) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Installing kmod-usb-net-cdc-ether (3.18.27-1) to root...
Downloading http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/ramips/packages/kmod-usb-net-cdc-ether_3.18.27-1_ramips_24kec.ipk.
Multiple packages (kmod-usb-net and kmod-usb-net) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Multiple packages (kmod-usb-net and kmod-usb-net) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.

Collected errors:
 * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-usb-net-cdc-ether:
 *     kernel (= 3.18.27-1-3269a4d390525c4836cd968085fc3aa8) * 
 * opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-net-cdc-ether.

2

Odp: Nexx 3020 i problem z instalacją kmod-usb-net-cdc-ether

W LUCI ten pakiet jest akurat w obrazie, więc po co to instalowałeś?

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

3

po to ze nie widzi mi modemu podpietego przez USB smile

Przeciez juz wiele roznych OpenWRT instalowałem, luci instalowałem pozniej, a jeszcze pozniej pakiety do modemu Hilink

4

Więc zainstaluj obraz z luci po prostu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

No własnie tak zrobiłem i działa ok smile

A dlaczego miałem takie problemy z obrazu bez luci z pozniej luci i całą reszta ?

6

Zakładam że miałeś starszą wersję i próbowałeś zainstalować pakiet z nowszego. Jak masz czas to zainstaluj czysty obraz i spróbuj doinstalować sterownik.

7 (edytowany przez onken 2016-04-08 09:03:58)

Ten "goły" Openwrt instalowałem chyba jakiś miesiąc temu, i teraz zabrałem sie za dokładnie potrzebnych rzeczy.

no i zonk smile

co dziwne podczas próby updatu wywalał mi dostepnę pakiety z trzech róznych kernelów, ale żaden z nich nie chciał działać.
( niby pod wszystkie kernele był dostępny - 3 )

Miałem starszy kernel, z końcówką .23

Teraz jest 3.18.27

8

Chciałbym mieć obraz mifi ale z obsługą i2c i 1wire. Skąd mogę pobrać pliki do kompilacji z wbudowanym mifi i wszystkimi innymi bajerami z gotowych obrazów? Jak skompilowałem z githuba openwrt to nie mam mifi ani innych rzeczy (użyłem tego configa : http://dl.eko.one.pl/openwrt-21.02/targ … info.usb). Do tego nie wykrywa mi i2c (zrobiłem zmiany w pliku dts jak opisano to wyżej)

9 (edytowany przez Cezary 2022-11-10 12:35:33)

Obraz mifi to zwykły obraz openwrt z moim easyconfig, źródła są na githubie (https://github.com/obsy/packages/tree/master/easyconfig) możesz sobie pobrać i skompilować obraz z easyconfig. Makefile do customowych zależności są także ma moim githube.

No i zły konfig wybrałeś bo Nexx wt3020 to mt7620 a nie mt76x8

10

Ok dzięki!