Odp: 3ginfo ze wsparciem dla modemów Huawei HiLink
Broń Ci Panie abym Ci tłumaczył ja przy Tobie to laik chodziło mi o to że spróbuje to ogarnąć jak to działa i samemu dodać
.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 3ginfo ze wsparciem dla modemów Huawei HiLink
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Broń Ci Panie abym Ci tłumaczył ja przy Tobie to laik chodziło mi o to że spróbuje to ogarnąć jak to działa i samemu dodać
.
Działa ten add_param ze zmodyfikowanym softem, dodałem to opcjonalnie do 3ginfo.
O widzę że ty dodałeś a ja sam się pobawiłem w modyfikacje 3ginfo i mi działa a wygląda to tak:

Cezary gdzie to dodałeś bo odinstalowałem 3ginfo pobrałem ponownie i nic nie widzę w skrypcie huawei_hilink.sh
Z repozytorium ze źródłami. Nie w gotowym pakiecie, ten będzie dopiero jak będę kompilował całość.
Zmiana dotyczy tylko wyświetlana LAC, częstotliwości czy pasma nigdy 3ginfo nie wyświetlało.
Po pobraniu z repozytorium ze źródeł https://raw.githubusercontent.com/obsy/ … _hilink.sh LAC jest wyświetlany na stronie 3ginfo.
Cześć!
Odkopie trochę temat.
Mam E3372 z najnowszym dostępnym softem: 22.286.03.03.1202
3ginfo nie podaje mi WAN IP.
Jak podłącze się modemem do kompa i to na stronie w informacjach o urządzeniu jest adres ip WAN.
Czy da się jakoś to "wyciągnąć" w 3ginfo?
TP-Link TL-MR3020 v3 z OpenWrt 22.03-SNAPSHOT r19812-5c0c01d226 z mifi.
3ginfo nigdy nie podawało adresu IP . Więc o czym w ogóle piszesz?
3ginfo nigdy nie podawało adresu IP . Więc o czym w ogóle piszesz?
Wydawało mi się że było ale to moja pomyłka. Dzięki za info
Napotkałem problem związany z 3ginfo.
Zainstalowałem tak jak podano na początku wątku i doinstalowałem wget-nossl żeby pobierał dane z modemu. Od tej pory przestał działać opkg update. Czy da się to jakoś uratować?
Zainstaluj pakiet wget. Obecnie repozytoria korzystają z https, instalując wget-nossl pozbyłeś się więc możliwości ściągania z https.
Ok w sumie to racja... Da się jakoś ogarnąć to żeby działały repozytoria razem z 3ginfo??
No tak, napisałem już. Zainstaluj pełną wersję wget zamiast wget-nossl. Ręcznie, a jak wolisz to wywal wget z systemu, zrób link wget do uclient-fetch i normalnie zainstaluj wgeta.
Dzięki udało się odratować. Usunąłem wget-nossl i zainstalowałem pełnego wget-a. Jednak nie mogę pobrać informacji o modemie hilink. Do tego potrzebny jest wget-nossl
Nie, nie jest potrzebny. wget jest potrzebny. Jeżeli w skrypcie masz wpisane na stałe wget-nossl to sobie to zmień na wget.
Z jakiego konkretnie skryptu korzystasz?
Zainstalowałem na OpenWrt 22.03-SNAPSHOT r19812-5c0c01d226 więc chyba najnowszy jaki jest.
Po wpisaniu 3ginfo dostaję: /usr/bin/wget: unrecognized option: keep-session-cookies
Wpisz samo wget i pokaż co wyszło.
Usage: wget [options] <URL>
Options:
-4 Use IPv4 only
-6 Use IPv6 only
-O <file> Redirect output to file (use "-" for stdout)
-P <dir> Set directory for output files
--quiet | -q Turn off status messages
--continue | -c Continue a partially-downloaded file
--user=<user> HTTP authentication username
--password=<password> HTTP authentication password
--user-agent | -U <str> Set HTTP user agent
--post-data=STRING use the POST method; send STRING as the data
--post-file=FILE use the POST method; send FILE as the data
--spider | -s Spider mode - only check file existence
--timeout=N | -T N Set connect/request timeout to N seconds
--proxy=on | -Y on Enable interpretation of proxy env vars (default)
--proxy=off | -Y off |
--no-proxy Disable interpretation of proxy env vars
HTTPS options:
--ca-certificate=<cert> Load CA certificates from file <cert>
--no-check-certificate don't validate the server's certificate
--ciphers=<cipherlist> Set the cipher list stringZnalazłem w skrypcie huawei-hilink.sh użycie wgeta z sesjami a posiadany wget tego nie obsługuje na to wygląda
Ten "wget" to jest uclient-fetch z openwrt. Nie zainstalowałeś pełnej wersji wgeta tak jak pisałeś, albo binarka nie nazywa się wget tylko wget-ssl czy coś podobnego. Jedna z tych dwóch opcji.
Na to wygląda.
# opkg install wget
Package uclient-fetch (2021-05-14-6a6011df-1) installed in root is up to date.opkg update
opkg install wget-ssl
Dzięki wielkie za pomoc. Doinstalowałem wget-ssl i wszystko działa.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 3ginfo ze wsparciem dla modemów Huawei HiLink
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc