1

Temat: Cloudflare źródłowe IP

Mam pewien problem z cloudflare i z tego co widzę, chyba nie ma rozwiązania, ale może jednak coś przeoczyłem i ktoś pomoże smile

Sytuacja wygląda tak, że chce poprzez cloudflare ukryć IP docelowe - router na openwrt - domeny. Na routerze są otwarte porty tylko dla konkretnych IP źródłowych. I tu zaczyna się problem, bo wygląda na to, że cloudflare ukrywa nie tylko docelowy IP ale też IP odwiedzającego neutral przez co nie mam dostępu do danego portu z IP, które normalnie powinno mieć dostęp.
Jedyne co znalazlem w sieci to to: https://support.cloudflare.com/hc/en-us … isitor-IPs
Z tego co rozumiem, nic z tego nie pomoże w przypadku routera openwrt.
Jest to wykonalne w ogóle, czy nie da się tak ukryc IP routera przez domenę?

2

Odp: Cloudflare źródłowe IP

Jeżeli twoja usługa stoi bezpośrednio na OpenWrt no to nie zadziała. Jeżeli masz to na Ubuntu 18 albo Debianie 9 to możesz użyć tego modułu w apachu mod_remoteip. Tyle można wyczytać z cloudflare.

| C2600 @ OpenWrt 21.02 / LuCi -> sieć gościnna, WINS serwer, VLAN, DLNA, multiwan
| WDR4300 @ OpenWrt 21.02 / LuCI -> extroot, sieć gościnna, WINS serwer
| MR3020 @ MiFi 17.01 -> E3372 HiLink
| WR842ND v2 @ Gargoyle PL 1.13.0 -> testy

3

Odp: Cloudflare źródłowe IP

jaros85 napisał/a:

Jeżeli twoja usługa stoi bezpośrednio na OpenWrt no to nie zadziała. Jeżeli masz to na Ubuntu 18 albo Debianie 9 to możesz użyć tego modułu w apachu mod_remoteip. Tyle można wyczytać z cloudflare.

też to nic nie da skoro na openwrt mam firewall ustawiony na dany źródłowy IP... czyli dupa zbita