Temat: Samoczynny restart routera TL-WR1043ND, OpenWRT, Gargoile.

Posiadam router TL-WR1043ND. Po zainstalowaniu OpenWRT wraz z gargoile mój router samoczynnie się restartuje. Dochodzi do tego sporadycznie. Potrafi się to zdarzyć kilka razy w ciągu dnia a czasami jest to przerwa kilkudniowa, ale nie dłuższa niż tydzień. Cykliczny restart mam wyłączony. Przy włączonym restarcie cyklicznym również dochodziło do nieregularnych restartów. Czy ktoś może mi pomóc? Nie wiem czy to jest problem sprzętowy czy programowy.

2

Odp: Samoczynny restart routera TL-WR1043ND, OpenWRT, Gargoile.

Po za podłączeniem kabla szeregowego i złapaniu momentu restartu to za wiele nie masz jak sprawdzić. Samo Gargoyle działa stabilnie na 1043, więc o ile nie instalowałeś nic dodatkowo to masz problem np. z przegrzewaniem się czy czymś takim. Lub najnormalniej w świecie masz walnięty sprzęt.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Router jest faktycznie bardzo ciepły, prawie gorący. Niefortunnie postawiłem na niego modem, który tez się nagrzewa. Teraz postawiłem go w miejscu gdzie nic nie może go ogrzewać. Poobserwuje go. Jeżeli przez tydzień nie zresetuje się to powinno być ok. Tak czy owak dam znać co się dzieje.

4

To od razu możesz go rozebrać i dać radiatory na chipy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.