Odp: zyxel nr7101
Moge Ci go wystawic nie ma problemu.Pomysle tylko jak.Karty z publicznym ip nie mam.Wystarczy Ci ssh?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → zyxel nr7101
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moge Ci go wystawic nie ma problemu.Pomysle tylko jak.Karty z publicznym ip nie mam.Wystarczy Ci ssh?
Tak, tylko ssh. Mogę ci wysłać swoją sieć od zerotier, później to usuniesz po prostu.
Chcialem z niego zrobic glowne zrodlo neta w domu.Napisz prosze na jak dlugo jest Ci potrzebny to sobie przeorganizuje stan rzeczy. Napisz tez czy chcesz aby w nim byla karta sim a jesli tak to czy moze byc z lejkiem 32kb/s a kontakt z nim bys mial jako ap client
Jakakolwiek karta, na jeden wieczór.
Zaraz postaram się to zrobić do 16 dasz radę czy potrzebujesz na dłużej. Nie stanowi to problemu jak będziesz chciał znowu. Mówisz masz...
Ale nie teraz, raczej wieczorem.
Są gdzieś zdjęcia bebechów tego sprzętu ? ![]()
Interesuje mnie jak są rozwiązane anteny.
Rozkręcać go ponownie na razie nie zamierzam. Tak na szybko robione podczas pierwszego rozkręcania klika dni temu bez dokładności i staranności oby tylko wiedzieć co gdzie wetknąć w razie jakbym podczas preparowania zasilania coś rozłączył. Może kiedyś przysiądę do naprawienia poe to wówczas zrobię dokładne. Ale żeby to zrobić trzeba dość grubą blachę odlutować a lenistwo nie pozwala
Na razie wiem że mostki Gretza na wejściu są dobre a reszta badziewia pod tą blachą - ech słabo to rozwiązali. Switch poe hp podaje zasilanie i widzę na mostkach po stronie wtórnej jak się załącza i za chwilę pada - więc zwarcie jest dalej pod ta blachą. Może z tego wywnioskujesz coś o tych antenach...

Z tu masz przez kogoś z openwrt porobione
Cezary napisał/a:Tak, 2c7c:8000, robię powoli to już, ale dziś nie miałem czasu na wszystko. Może jutro dodam resztę.
Oki
, to jak coś będę się później (nieładnie, ale jednak..) posiłkował Cezary Twoją pracą.
Kolejna paczka zmian poszła, ale jeszcze jest do poprawy, więc cierpliwości.
IceG napisał/a:Cezary napisał/a:Tak, 2c7c:8000, robię powoli to już, ale dziś nie miałem czasu na wszystko. Może jutro dodam resztę.
Oki
, to jak coś będę się później (nieładnie, ale jednak..) posiłkował Cezary Twoją pracą.
Kolejna paczka zmian poszła, ale jeszcze jest do poprawy, więc cierpliwości.
Widziałem, straaasznie tego dużo (nie wiem kiedy ja znajdę dłuższą chwilę aby to wszystko dostosować do tego co wyciągam w LuCI).
A to tylko tryb 5g-nsa. Bo 5g-sa jest inaczej, podobnie jak dla lte jest składnia (i jest różna od 5g-nsa), ale to się dopisze jak ktoś pokaże dane które spływają, bo u nas tego nie ma.
Licze na Ciebie IceG.Bede wydatnym testrem i chyba jedynem na chwile obecna no i Cezary na mikrotiku
Cezary czyli plus na tdd2600 to 5g nsa? Gdzies czytalem ze ich testy dotyczyly sa
Nie było w Polsce "natywnego" 5G, wszyscy jechali na sygnalizacji na LTE. Właśnie wygooglowałem że Plus prowadził testy 5G-sa, ale czy to wprowadził w produkcji tego już nie wiem. Podłączysz to się zobaczy co pływa w danych.
Tak zrobie.W nastepnym tygodniu moze uda sie przefrancowac karte zeby wpuscilo do 5g
Rano dzisiaj coś mu się stało i nie dostał nowej dzierżawy IP od Plusa. ifdown ifup rozwiązał sprawę od razu
Cezary zgodnie z prośbą:
AT+CSQ
+CSQ: 24,99
OK
AT+CPIN?
+CPIN: READY
OK
AT+COPS=3,0;+COPS?
+COPS: 0,0,"Plus",7
OK
AT+COPS=3,2;+COPS?
+COPS: 0,2,"26001",7
OK
AT+CREG=2;+CREG?
+CREG: 2,1,"2AFA","400A22",7
OK
at+qtemp
+QTEMP:"qfe_wtr_pa0","35"
+QTEMP:"qfe_wtr_pa1","0"
+QTEMP:"qfe_wtr_pa2","0"
+QTEMP:"qfe_wtr_pa3","0"
+QTEMP:"aoss0-usr","38"
+QTEMP:"mdm-q6-usr","39"
+QTEMP:"ipa-usr","40"
+QTEMP:"cpu0-a7-usr","39"
+QTEMP:"mdm-5g-usr","39"
+QTEMP:"mdm-vpe-usr","39"
+QTEMP:"mdm-core-usr","39"
+QTEMP:"xo-therm-usr","38"
+QTEMP:"sdx-case-therm-usr","37"
+QTEMP:"ambient-therm-usr","37"
OK
AT+qnwinfo
+QNWINFO: "FDD LTE","26001","LTE BAND 7",2850
OK
AT+qeng="servingcell"
+QENG: "servingcell","NOCONN","LTE","FDD",260,01,400A22,79,2850,7,5,5,2AFA,-96,- 13,-63,15,0,230,-
OK
AT+qspn
+QSPN: "Plus","Plus","",0,"26001"
OK
AT+QCAINFO
+QCAINFO: "pcc",2850,100,"LTE BAND 7",1,79,-96,-11,-64,14
+QCAINFO: "scc",1300,100,"LTE BAND 3",1,244,-96,-17,-69,-2
DL
+QCAINFO: "scc",3526,25,"LTE BAND 8",1,57,-91,-20,-62,-2
DL
OK
PS. Okazuje się że moja firmowa karta z tel (nie internetowa) powinna rzekomo działać w 5G. Więc wieczorem przysiądę do tematu i będzie zabawa. Wyciągnę z tel i wsadzę do tego odżywionego umarlaka 2.
Tu nie masz 5g i tak, znów jest inny wynik. Ale nic czego nie da się obejść. Włóż tą kartę i pokaż wyniki.
Btsearch pokazuje ze na nadajniku w Zielonce powinno byc a tym bardziej ze teraz mam tak dobry zasieg z tego nadajnika tyle ze lte
Cezary mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Otóż po zrobieniu komendy:
AT+QNWPREFCFG= "mode_pref",NR5G
przyjmuje to i po wydaniu:
AT+CFUN=1,1
czyli po resecie modemu i sprawdzeniu komendą:
AT+QNWPREFCFG= "mode_pref"
Pokazuje NR5G
ale jak tylko dam ifup wan od razu potem jak znowu daję tą komendę (żeby sprawdzić co się dzieje po nawiązaniu połączenia) to mam wynik:
AT+QNWPREFCFG= "mode_pref"
+QNWPREFCFG: "mode_pref",AUTO
czy da się wyłączyć ingerencję qmi w wybór technologii?
A może w konfigu masz ustawione auto? Skrypty ustawiają tryb pracy tylko jeżeli jest ustawiona opcja modes, nie dotykają tego w ogóle w inny sposób.
Tak czy siak nie wymuszaj specjalnie 5g.
Nie dzialala tamta druga karta lub nie bylem w zasiegu.Inne pytanie czy ten geng pokazuje zasieg 5g niezaleznie od poziomu dostepu na karcie czy dopiero jak karta ma dopuszczony wjazd do danej technologii
Wg mojej wiedzy - jeżeli jesteś w zasięgu 5g, jeżeli karta ma aktywną usługę 5g to zarówno qnwinfo jak i qeng/servingcell pokazuje bandy od NR5G. Tak samo jak cops/creg wprowadzają info że jesteś na danym trybie.
Karta orange za to pokazala wczoraj proteze czyli Nsa 5g
Czyli jak widzisz - działać działa, zależy od karty/operatora. Używaj po prostu.
Tak bede robil.Dzisiaj wymuszanie pasm potestuje no i nosnych czyli pci i earfcn ciekawe czy tu dziala czy to samo co w mf286d 289
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → zyxel nr7101
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc