Odp: ZTE MF289F - Porting OpenWRT
Też testowałem "kody krótkie" cokolwiek to miało znaczyć - rozumiem że w mniemaniu programisty miały to być USSD ale nie działają na mojej sztuce też. Nawet nie mrugnie żeby przejść na 3g. Bo nie wiem czy u nas w Polsce już zrobili obsługę ussd po lte. Na E3276 na pewno zrzuca do 3g a potem z automatu wraca. Pod openwrt przypuszczam że będzie lux. Jutro MiGu sprawdzę jeszcze raz ten tryb. Na razie z tydzień lub 2 ma mi wyświetlić uptime i stabilność. Jak będzie ok to mogę testować openwrt. Sprawdzałeś na swojej sztuce Rj11?
Tak , po wysłaniu kodu USSD powinien zrzucić na chwilę na 3G , ale tego nie robi , nawet jak mu się wymusi tryb 3G , to i tak nie wysyła...
Ale w konsoli wysłanie
echo -e -n 'AT+CUSD=1,"*136#",15\r' > /dev/ttyUSB1 && cat /dev/ttyUSB1Bez problemu zrzuca (bo na chwilę zielona dioda się zapala) , i w konsoli odpowiedź jest...(więc OpenWRT nie będzie miał problemu z USSD)
Niestety złącza RJ11 nie sprawdzałem , nie mam telefonu takiego , no i w sumie od dzwonienia mam komórkę ![]()
EDIT: W zasadzie to kody USSD będą działać z modemm z Vodafone , z Tmobile o trzeba sprawdzić...