1

Temat: Pytanie do osób którzy używają tunelu do multiroomu z c+

Czy standardowe ustawienia z wireguarda wystarczą, żeby dekodery mogły się bez problemu komunikować między sobą, czy trzeba coś kombinować jeszcze dodatkowo?

2

Odp: Pytanie do osób którzy używają tunelu do multiroomu z c+

Zbyt ogólne pytanie. Jak i jak gadają że sobą?

Jeżeli rozgłoszenio (*casty) to nie, bo wireguard jest jest protokołem "routującym".

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zwykłe ustawienie tak jak w twoim poradniku, czyli rozumiem że do tego tylko openvpn się nadaje?

4

No ale ja tego nie wiem. Sprawdź jak gadają czy to będzie działać z iwireguard.

5

Cześć, kiedyś udało mi się przez to przebrnąć. Zrobiłem to tylko dla sprawdzenia czy się da i nie używam tego rozwiązania:
https://forum.openwrt.org/t/wireguard-v … cast/39405

6 (edytowany przez Kebap 2022-08-02 09:29:13)

Dzięki, będę musiał to ogarnąć, @Cezary jeszcze nie mam dostępu do dekoderów, po prostu chciałem się tak wstępnie dowiedzieć czy to będzie problematyczne do ustawienia

7

Patrz post 2. Nie wiesz nic o dekoderach a szukasz już rozwiązania smile Może w ogóle nie ma żadnego problemu.

8 (edytowany przez Kebap 2022-08-02 09:53:34)

Tak jak napisałem, chciałem się wstępnie dowiedzieć od kogoś kto tego używa, czy jest sens się w to w ogóle bawić, bo jeśli by się nie dało tego ustawić to bym w ogóle nie brał multiroomu, a jakby się okazało po fakcie że się nie da, to bym niepotrzebnie przez 2 lata płacił za coś czego nie użyję.

A co do problemów, to jestem pewien że będą, tak jak kolega wyżej napisał, bo C+ nie ułatwia takich rozwiązań na pewno...