Temat: transmission connection failed
witam ponownie
zainstalowalem transmisiona i przy logowaniu przez www wyskakuje komunikat taki jak w tytule co jest nie tak ze nie chce laczyc?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → transmission connection failed
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam ponownie
zainstalowalem transmisiona i przy logowaniu przez www wyskakuje komunikat taki jak w tytule co jest nie tak ze nie chce laczyc?
Siły wyższe
. Mój konfig ze strony?
to moj config
root@OpenWrt:~# cat /hdd/torrents/settings.json
{
"blocklist-enabled": 1,
"download-dir": "\/hdd\/torrenty",
"download-limit": 100,
"download-limit-enabled": 0,
"encryption": 1,
"lazy-bitfield-enabled": 1,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-enabled": 0,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 1024,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": 1,
"port-forwarding-enabled": 1,
"preallocation": 1,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": 0,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": 0,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"rpc-authentication-required": 0,
"rpc-enabled": 1,
"rpc-password": "",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.2.*",
"rpc-whitelist-enabled": 1,
"upload-limit": 25,
"upload-limit-enabled": 1,
"upload-slots-per-torrent": 3
}
root@OpenWrt:~#
tylko nierozumiem czemu to jest w /hdd/ skoro folder od programow jest /opt ;/
a tez chcialem sciagnac to niby narzedzie obslugujace przez konsole transmission-cli
ale nie ma takiego pakietu
a tez chcialem sciagnac to niby narzedzie obslugujace przez konsole transmission-cli
ale nie ma takiego pakietu
http://eko.one.pl/openwrt/index.php?pat … ze%2F8.09/, jest
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.2.*",
"rpc-whitelist-enabled": 1,
root@OpenWrt:~#
192.168.2.* <- a takie masz ip?
mam ip z zakresu takiego jak tam 192.168.2.1 to asus a 192.168.2.156 to moj komp stronka sie wlacza wszystko sie laduje widze ladny wyglad tej strony tylko ze pisze connection filed
Taki jest komunikat jak wczytujesz stronę, a potem ubijesz demona. Sprawdź czy wtedy nadal jeszcze jest w pamięci i działa.
dalej mam ten blad caly czas mi sie wydaje ze cos jest napiepszone z tym instalowaniem na zewnetrznym dysku tego transmision
dalej mam ten blad caly czas mi sie wydaje ze cos jest napiepszone z tym instalowaniem na zewnetrznym dysku tego transmision
Być może, w /usr/lib i /usr/bin nie widzi ci plików od transmittion? Spróbuj je podlinkować wszystkie tam gdzie trzeba, lub ewentualnie popraw prefix w /etc/profile
niewiem juz sam to gowno nie chodzi ;/
cos jest nie tak bo transmission juz działa natomiast plik konfiguracyjny ciagle mi sam przestawia katalog domowy na root/downlads a ja ustawiam /ftp/downlads a on co chwile sam mi zmienia i niemoge nic sciagac
Wyłącz transmission i dopiero zmień. Lub przestaw to w gui/www (a później jak go wyłączysz to wpisze to do pliku)
zainstalowałem transmission 1.51 wg opisu i bardzo ładnie się łączy przez www i ściąga pliki torrentowe. Tylko, ze mam inny problem. Otóż jestem userem Polishtrackera. Tam są dopuszczone wersje: 0.61 , 1.2 oraz 1.4. Próbowałem zainstalować 1.40, ale po instalacji nie mam dostępu przez www. Nie wiem co robię źle. W sumie instaluje wg opisu dotyczącego wersji 1.51, może coś się różni.
Skąd masz 1.40? Ode mnie?
chyba od ciebie. Z tego repo http://eko.one.pl/openwrt/index.php?pat … ze%2F8.09/
Tak, to moje. O ile nic się nie zmieniło w opcjach konfiguracyjnych to powinno być tak samo. Ew TRANSMISSION_WEB_HOME musisz ustawić.
w sumie nie mam pojecia gdzie to sie ustawia. Nie jestem dobry w linuksie. Umiem tylko zainstalowac kamikaze 8.09 z xwrt do asusa wl500gp i troche gotowych pakietow. Zauwazylem jeden motyw. Jesli zaistaluje transmission-daemon_1.51-1_mipsel.ipk i do niego nakladke transmission-web_1.40-1_mipsel.ipk to moge wejsc na stronke 192.168.1.1:9091. Z tym, ze i tak jakby ta nakladka graficzna nie dzialala. Nic nie mozna sciagnac, ani dodac torrenta. Czyli teoretycznie nakladka dziala, ale jest problem z samym transmission-daemon'em. MOze bardziej chodzi o TRANSMISSION_HOME. Tylko gdzie to jest, w jakiej konfiguracji i gdzie ten plik konfiguracyjny moze sie znajdowac?
W pliku startowym transmission
export TRANSMISSION_HOME=...
export TRANSMISSION_WEB_HOME=...
Ja w ogóle nie testowałem 1.40 więc jesteś osamotniony w walce ![]()
w ogole dzieki, ze mi pomagasz. Mam o wile wieksze szanse na sukces ![]()
Jesli ten plik startowy to ten z twojego opisu, ktory sciaga sie do /etc/init.d to zmodyfikowalem go w ten sposob:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
transmission-daemon -g /hdd/torrents
export TRANSMISSION_HOME="/usr/sbin/transmission-daemon"
export TRANSMISSION_WEB_HOME="/usr/share/transmission/web"
}
stop() {
pkill transmission
}
Ale i tak nie dziala ![]()
Ale eksport robisz PRZED uruchomieniem demona, inaczej nie ma on juz sensu...
tzn. ma byc tak:
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
export TRANSMISSION_HOME="/usr/sbin/transmission-daemon"
start() {
}
stop() {
pkill transmission
}
??
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
start() {
export TRANSMISSION_HOME="/hdd/torrents"
}
stop() {
pkill transmission
}
znowu ja:) Z tamtym nie udlo misie, ale PT odblokowal mozliwosc korzystania z transmission 1.52. Zainstalwoalem go i chodzil elegancko. Niestety, zachcialo mi sie zimenic oprogramowanie w routerze i teraz jest juz gotowe repo 1.61. Z tym 1.61 mam problem. P o pierwsze strasznie dluuugo wchodzi na stronke 192.168.1.1:9091. Potrafi nawet zwisnac przegladarke. Po drugie nie seeduje, a po trzecie nie moge dodac zadnego torrenta. Znaczy dodaje - moge wskazzac plik torrenta i dac upload, ale nie pokazuje sie w torrentach do ciagniecia ani nie twoarza sie pliki na hdd. Jak probuje zainstalowac z opkg install http://eko.one.pl/openwrt/kamikaze/8.09 … mipsel.ipk to mam odpowiedz: opkg: invalid magic. Moze masz jeszcze dzialajace repo z 1.52 albo moze wiesz jakie moglem bledy popelnic w konfiguracji? Sciagnalem zreszta nowy plik konfiguracyjny z 1.61 bo widze ze sie roznia ustawienia z 1.52
Bo 1.61 ma błędy i teraz każdy czeka na 1.62.
Mogę Ci skompilować ponownie 1.52, ale to wieczorem.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → transmission connection failed
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc