1 (edytowany przez tyka 2022-04-22 20:49:19)

Temat: Domoticz 2022.01 - skąd pobrać

Witajcie.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się juz z nową wersją Domoticz'a na openwrt?
Ostatnia w repozytorium to 2021.01, a w marcu podobno wyszła nowa wersja i podobno ma wiele usprawnień.
Zastanawiałem się nad aktualizacją, lecz zapytania o dostępność nowej wersji na Netgeara R7800 szły w próżnię

Nigdy nic nie kompilowałem. Czy trudno jest skompilować taka paczkę?
M.

2

Odp: Domoticz 2022.01 - skąd pobrać

W wersji rozwojowej openwrt jest domoticz_2022.1. Możesz to spokojnie zainstalować na aktualnym openwrt.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

OO kurcze, tyle wygrać.
Bardzo dziekuje!!

4

Witam,
Mam pewien probem z odpaleniem domoticza w wersji 2022.01 z rozwojowego repo.
Czy komuś udało sie go poprawnie odpalic na stabilnej wersji systemu?
Domoticz nie startuje z automatu, a po probie uruchomienia z konsoli, wyskakuja błędy plików.

Czego dokladnie mu brakuje?
Podczas instalacji nie dociągał nowych paczek...

/usr/bin/domoticz -noupdates -approot /usr/share/domoticz/ -debuglevel -syslog daemon -userdata /etc/domoticz/ -sslwww 0 -daemon
Error loading shared library libjsoncpp.so.25: No such file or directory (needed by /usr/bin/domoticz)
Error loading shared library libminizip.so.3: No such file or directory (needed by /usr/bin/domoticz)
Error loading shared library libboost_thread.so.1.78.0: No such file or directory (needed by /usr/bin/domoticz)
Error loading shared library libboost_system.so.1.78.0: No such file or directory (needed by /usr/bin/domoticz)
Error loading shared library libboost_chrono.so.1.78.0: No such file or directory (needed by /usr/bin/domoticz)
Error loading shared library libboost_atomic.so.1.78.0: No such file or directory (needed by /usr/bin/domoticz)

5

Pakietów np. boost-chrono zgodnie z nazwą, jsoncpp, minizip itd.

6

Wszystkie te paczki mam poinstalowane, lecz nie z wersji rozwojowej.
Czy powinienem zaciagnąć te paczki wlasnie z rozwojowego repo?

7

Potrzebujesz mieć dokładnie te wersje które on chce. Jak nie masz to instalujesz z wersji rozwojowej.