Temat: Huawei B315s22 - jaki HUB aktywny USB2.0

Mam taki router od pewnego czasu, ogólnie nie narzekam ale, port USB jest bardzo słabo wydajny prądowo.
Co za tym idzie, jeśli podepnę dysk HDD 2,5 przez USB - router umiera i się restartuje nonstop, problemu nie ma z SSD - ale to przerost formy nad treścią - nigdy jego możliwości nie wykorzystam.

Zatem dysk potrzebuje HUBa aktywnego, jedyny jaki mi działa to taki chińczyk z przełącznikami za 10zł.
Natomiast transfer jest tragiczny rzędu 800-900kB/s.
Testowałem już 3 różne huby aktywne USB2.0 - z żadnym router sobie nie radzi, nie widzi ich - dodatkowo powodują zawieszanie się routera

Kupiłem teraz dodatkowo Xiaomi MIR3 i kupa, dysk chodzi pięknie, widzę go w sieci, ale nie ma DLNA - a chodzi mi o to by wgrywać na dysk przez komputer, oglądać na TV. Procedura wgrywania OpenWRT do niego odrzuciła mnie swoją długością. W TPLinku - Gargoyle wgrywało się 1 kliknięciem sad Więc wracam do pomysłu z uruchomieniem dysku na routerze głównym Huawei B315s22.

Jakieś pomysły?

2

Odp: Huawei B315s22 - jaki HUB aktywny USB2.0

Na B315 openwrt nie działa, więc nie, nie ma żadnych pomysłów. Wgraj openwrt na to xiaomi po prostu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez santaclaus21 2022-03-16 19:40:43)

Dobra, zmęczyłem Padavana do Xiaomi z tutoriala: https://github.com/rern/MI_Router3_Pada … tallation. Build trwał prawie 2 godziny...
OpenWRT (jego instalacja) nie jest tak dobrze opisana i jednak dla osoby niedoświadczonej w OpenWRT, Padavan jest trochę prostszy w konfiguracji. Teraz już z górki, jest tu DLNA.

4

I to też już nie jest temat na to forum. Na openrouter.info zapraszam.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.