Temat: TL MR 3420 samoczynne restarty

Witam!!!!
Mam zainstalowane najnowsze Gargoyle i prawdopodownie po włączeniu Wi - Fi ruter co jakiś czas (1  - 2 godzin) sam się reboot.
Czy miał już ktoś taki problem. Może za duża temperatura proca?

2

Odp: TL MR 3420 samoczynne restarty

Nie wiesz co jest tego przyczyną; przydał by się kabel szeregowy i logowanie całej sesji żeby sprawdzić co się dzieje.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zdemontowałem obudowę z TL i tak jakby problem ustał. Wygląda na złe chłodzenie proca. Czy jest w systemie coś co kontroluje tą temperaturę ?

4

Nie, te routery nie mają żadnego czujnika temperatury.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Ze zdjętą pokrywą jescze rebota nie zaliczył.

6

Kupiłem 2 nowy TP 3420 i dalej to samo. Na włączonym wi-fi i przy zamkniętej obudowie robi samoczynne restarty. Wgrany najnowszy gargoyle. Teraz już mam na 100% pewności, że to wina softu a nie sprzętu. Jak wyłączę wi - fi lub zdemontuję górną obudowę działa poprawnie

7

Hmm... może masz coś podpięte np dysk i za dożo mocy bierze i stąd restarty ? Jak tak to spróbuj z mocniejszym zasilaczem (więcej Amper). Ewentualnie czy czasem nie masz zerowanego gniazdka ?

Sprzęt: Seagate GoFlex Home
Info: 128MB RAM / 1,2GHz CPU /  USB / sATA / RJ45
Osprzęt: 500GB SATA / LCD DPF 2,4" / USB rt2800

8

Nic nie mam podpięte to rutera. Z zasilaniem jest ok. Po prostu przy włączonym wi-fi za bardzo grzeje się proc. Otwarcie obudowy obniża temperaturę proca i jest ok. Dzisiaj zamontuję większy radiator.

9

Skoro tak twierdzisz, ale wątpię żeby dwa egzemplarze miały taka samą przypadłość. No chyba że coś overclockowałeś.

Sprzęt: Seagate GoFlex Home
Info: 128MB RAM / 1,2GHz CPU /  USB / sATA / RJ45
Osprzęt: 500GB SATA / LCD DPF 2,4" / USB rt2800

10 (edytowany przez robo1973 2011-08-28 19:20:54)

Tekkenmoor miałeś racje. Zainstalowałem wentylator i dalej to samo. Rzadziej ale jednak coś ubija TL3420. Może to dodatki zainstalowane na usb. Czy jest zalecany jakiś pendrive? Wygląda tak, jakby system nie mógł odczytać przez chwile danych z pena i samoczynny reboot. Najgorsze, że w logach nic niema