Odp: ZTE MF286D - Openwrt
Huh, a nie bus=pci? Poza tym wszystko jasne, widziałem w commitach.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286D - Openwrt
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 156 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Racja, zedytuje posta.
@Królik, gdy wyciągałeś dane fabryczne (do board-2.bin) z ath10k w MF286D, czy trzeba było odprawić jakieś czary by przeszczepić dane z fabrycznego softu do OpenWrt? Chciałem testowo przeszczepić dane z MF286A/R i sprawdzić wydajność, ale copy-pasta wprost do OpenWrt nic nie daje i pewnie jest potrzebne jeszcze coś, o czym nie wiem.
Jak by coś - w MF286R idzie plik QCA9888/hw.2/boardData_2_0_QCA9888_5G_Y9690.bin, jego suma md5sum to:
d535be22cb68410e2911c799f271d8de boardData_2_0_QCA9888_5G_Y9690.bin
Już go znalazłem, wyszarpałem i skonwertowałem, ale dzięki ;-)
Na 286A i 286R te pliki są identyczne, btw.
Edit: I wygląda też na to, że ten board file nie jest niczym specjalnym, przewijał się też już tu: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=21023
Wraz z dzisiejszą kompilacją, obrazy dla MF286D zostały przeniesione do normalnego katalogu z buildami (użyj wyszukiwarki).
a mifi beda gdzies?
Przecież są w wyszukiwarce już...Także mifi samo wykryło aktualizację, no i się też po kliknięciu zaktualizowało.
no tak, myslalem ze sa tam tylko releasy openwrt. zajeboszka ![]()
Chyba trzeba uproscic opis instalacji na openwrt.org bo anglicy tego nie rozumieją. Przyznam szczerze ze jest to malo czytelne.
Moge sie podjąć zadania
Chyba trzeba uproscic opis instalacji na openwrt.org bo anglicy tego nie rozumieją. Przyznam szczerze ze jest to malo czytelne.
Moge sie podjąć zadania
Skąd to info? Bo na oficjalnym forum ani na liście mailingowej nie ma słowa o jakichkolwiek problemach.
wnioski z jednego z angielskich forum i wnioski z forum wloskiego
Także moje wnioski - za dużo na raz, za mocno wymieszane
Nikt tego nie kuma i boją się po ruszac
@Cezary, Ty jesteś mistrzem poradników. Rzeczywiście tak marnie to opisałem?
Aj tam od razu marnie. za duzo zbednych rzeczy po prostu
Ja bym powiedział że nawet minimalistycznie to rozpisałeś. Ale można to uprościć do postaci rozbierz - podłącz kabel - uruchom tftp - wykonaj to i to.
i o to chodzi . lopata krok po kroku. zero poezji. olac co zbedne
To działaj @pawol. Każdy może poprawiać wiki.
Może być tak, że dla autora jest coś proste, bo robił to już n-razy. Core-devowie akceptujący patche z opisami wgrywania mają jeszcze większą wiedzę, więc tego też nie dostrzegają.
Też go licytowałem ale ludzie jak głupi się rzucili ja myślałem coś z rzędu 30-40zł ale jak widać głupi nadal są i myślą że skarby kupują.
Ja trafiłem jednego ze sceglonym modemem i drugiego ze sprawnym, ale którego słabo słychać na wifi. Podejrzewam coś z partycją ART - pozrzucalibyście swoje? Może statystycznie uda się coś pokleić.
Ten mój zrzut ciągle działa także jeden masz https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 09#p256209
To działaj @pawol. Każdy może poprawiać wiki.
Może być tak, że dla autora jest coś proste, bo robił to już n-razy. Core-devowie akceptujący patche z opisami wgrywania mają jeszcze większą wiedzę, więc tego też nie dostrzegają.
Przybliż mi gdzie wbić zeby edytować
Musisz sobie załatwić konto na wiki: https://forum.openwrt.org/t/applying-fo … unt/101671 a później możesz edytować strony.
Udało się wam może wyciągnąć, którą komendą AT (lub innym sposobem) sterowało się uplink carrier aggregation w modemie z MF286D? Soft od Nordica ma taką opcję w konfiguracji i fajnie byłoby ją dodać do modemband, ale nie widzę nigdzie w stockowym sofcie, by komendy AT się logowały.
Udało się wam może wyciągnąć, którą komendą AT (lub innym sposobem) sterowało się uplink carrier aggregation w modemie z MF286D? Soft od Nordica ma taką opcję w konfiguracji i fajnie byłoby ją dodać do modemband, ale nie widzę nigdzie w stockowym sofcie, by komendy AT się logowały.
@Leo-PL zerknij tu..
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … mp;login=1
Modem od Play tez to ma
Agregacja uplinku:
AT+ZULCA? stan
AT+ZULCA=1
AT+ZULCA=0
I o ile pamietam to bylo od razu właczone jak przeszedłem na openwrt
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 156 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286D - Openwrt
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc