Odp: ZTE MF286 zmiana FW
Zwrotami też uważajcie bo nie zawsze przyjmuję po kom widać i znajomy też się przejechał a jak plomba choć trochę zostanie naruszona to już można całkowicie zapomnieć.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286 zmiana FW
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zwrotami też uważajcie bo nie zawsze przyjmuję po kom widać i znajomy też się przejechał a jak plomba choć trochę zostanie naruszona to już można całkowicie zapomnieć.
O ile tylko to przejdzie przez parser. Jak nie to zrób sobie na tftp skrypt w którym to jest i każ mu pobrać plik, identycznie ja pobiera dla busyboxa/telnetd.
50 pln to max co mozna dać za złoma. Nie więcej. Skoro ta sama firma sprzedaje sprawne za 200 pln (zakładam, że to złożone z dwóch) to to co zostaje to złom nie wart wiecej niż owe 50 pln. A jak widac za często nie udaje im sie składać działające sztuki.
Jak szwagier wróci z reichu, to wezmę jego sztukę na warsztat i spróbuję wyłapać, czy na jego wersji softu któryś exploit ruszy.
Porąbało ludzi na Allegro. Poszedł złom za 163 pln + przesyłka.
A może umieją naprawić... Choć ja za takiego góra 60zł bym dał a i to dużo za dużo.Ani go otworzyć bez zrywania. A za 160 to już trzeba na prawdę duże ryzyko przyjąć tym bardziej że za 30zł więcej można było jeszcze kilkanaście dni temu kupić używany sprawny - bez grzebania i nerwów
P.S myślę że oni tego jeszcze tyle mają że wszyscy się tym obłowią a potem będą po kalikanciście zł oddawać a chętnych nie będzie ![]()
A Cezary w moje mojej opinii powinien mieć ustawową prowizję (na cele utrzymaniowe tego jakże ciekawego serwisu) za krypto reklamę na portalu.
Tyle,że skoro ta firma bawi się składanie z dwóch to nie wierzę, że serwis GSM sobie odpuścił "zatkane gniazdo sim"
Tyle,że skoro ta firma bawi się składanie z dwóch to nie wierzę, że serwis GSM sobie odpuścił "zatkane gniazdo sim"
No popatrz, jednak tak. Dwa takie spotkaliśmy w firmie. U teścia stoi za to sprawny, tylko kartę sim trzeba pęsetą wyciągać.
Mój za to miał mieć simlocka a mu nic nie było. Ale mam też taki z uwalonym modemem.
Akurat mój kolega wziął tą sztukę i on zdecydowanie wie jak przelutować taki slot ;-)
A w tak zwanym międzyczasie, razem z nim zmajstrowałem wsparcie MF286A. Zajęło to może z godzinę. Różnice są tylko w radiu 5GHz (jest wave2) i flash layoucie.
Tylko jest jeden szkopuł - z jakiegoś powodu ath10k nie ładuje board-2.bin choć teoretycznie powinien on w obrazie być. Poza tym raczej wszystko działa. Modemu nie testowaliśmy, bo jest uwalony w trybie EDL :-P
Jak chcecie, to możecie budować i testować. Instalacja z wewnątrz stockowego softu powinna być prostsza, bo jest partycja "firmware" będąca aliasem na "kernel" i "rootfs", więc wystarczy po prostu wypalić initramfs na niej, a dalej tak samo jak zwykły MF286.
Przez weekend pewnie naprawię to wifi i siup do upstreamu, byłoby spoko zanim odbranchują 22.0x.
https://github.com/Leo-PL/openwrt/tree/zte_mf286a
Kiedyś to po 10zł sie je kupowało, piekne czasy były
Przez weekend pewnie naprawię to wifi i siup do upstreamu, byłoby spoko zanim odbranchują 22.0x.
https://github.com/Leo-PL/openwrt/tree/zte_mf286a
Nie za dużo tam masz?
Zastawiłeś pliki uboot-env-*
Panowie
To jeszcze wersja A jest w sprzedaży ?
Myślałem że już tylko R" pozostała z tych obecnych
Poza tym raczej wszystko działa. Modemu nie testowaliśmy, bo jest uwalony w trybie EDL :-P
Próbowałeś go czymś ratować i się nie udaje czy nic nie robiłeś po prostu?
przez mf286A rozumiemy ten dziwny przypadek MF286 z t-mobila PL z innym układem partycji ?
Bo jeśli tak to opis partycji i flaszowania jest nie właściwy w repo
@pawol
To chyba raczej wersja R"
Nie mieszaj. moj t-mobile pl opisany był na naklejce i w wersji softu jako MF286 zwracał w logach że jest wersją A.
Co ma do tego R?
Ktoś juz pisał że miał opisany jako 286 a faktycznie był R
On też ma chyba zupełnie inaczej partycje zrobione.
Więc w T-Mobile wszystko jest możliwe ![]()
A może ktoś ma znajomych pracujących w t-mobile, może ktoś jest w stanie dowiedzieć się co oni tak naprawdę wprowadzili na rynek.
odpowiedzia beda zawsze starup logi
Pany jakie macie prędkości np: z lapkiem i smartfonem podłączonym pod wifi MF286D ?? W ustawieniach niby pisze 2,4 do 300Mbps - 5GHz do 866.6 Mbps ale ja telefonem stojąc 1m od routera mam max 433 na 5GHz telefon galaxy s7 i nie wiem czy to wina routera czy telefonu lapek ma 150Mbps na 2,4 po ok. 7m i dwie ściany
Jak na ten standard WIFI to całkiem niezłe prędkości ![]()
Z tym samym modemem osiągam praktycznie takie same wyniki po WIFI a nawet może trochę niższe. Z tym że mój biedny ZTE obsługuje 12 urządzeń na raz na 2,4GHz i 5GHz
Pany jakie macie prędkości np: z lapkiem i smartfonem podłączonym pod wifi MF286D ?? W ustawieniach niby pisze 2,4 do 300Mbps - 5GHz do 866.6 Mbps ale ja telefonem stojąc 1m od routera mam max 433 na 5GHz telefon galaxy s7 i nie wiem czy to wina routera czy telefonu lapek ma 150Mbps na 2,4 po ok. 7m i dwie ściany
Za: https://eu.community.samsung.com/t5/oth … d-p/272326
That is because the galaxy s7 has 1x1 wifi antenna so the max speed you can get using 40Mhz channel on 2.4 Ghz band is 150 Mbps(144 for you because of the overhead because your wifi uses short guard interval).
Galaxy7 ma 1x1, więc max co się połączy to właśnie 433Mbps i tego nie przeskoczysz na tym telefonie. Oczywiście rzeczywiśty transfer może być o wiele niższy, tu mowa o bitrate na jaki telefon może się spiąć.
Mogę być w błędzie ale dostrzegam regułę, że MF286R szły tylko z logiem Plusa (aka Polsatu).
Wygląda również ze wersja R nie ma LEDa baterii.
W przypadku Playa internet przebąkuje nawet o wersji R1
Ale burdel...
@Cezary tak wiem że transfer dużo niższy
A powiedzcie który Country/Region Code ma najmocniejsze radio ? wiem że niektóre kraje mocno ograniczają w tym bodajże PL ?
Jak nie ustawisz to będzie leciał na domyślnych, maksymalnych mocach. Ale że jesteś w PL to masz ustawić PL. Takie prawo i masz się go trzymać.
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286 zmiana FW
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc