Temat: Problem z repeaterem nanostation loco m5 lub ewentualne kupno nowego r

Kupiłem na allegro, ale chyba coś nie poszło po mojej myśli bo nie pokazuje sieci wifi.Coś może spalonego dostałem i zostałem oszukany?Czasami tylko daje zasięg dosłownie 50 cm.Co może być?

W każdym razie chciałem sprawdzić jak to działa na openwrt, ale za każdym razem czy to cli czy webmenu pokazuje Signature check failed.

Nie mogę się do niego dostać.Jak to wyłączyć?Podobno w tftp(nie umiem) tak samo się dzieje.

Ewentualnie jak się nie uda na amen to jaki repeater polecicie?Bez udziwnień typu możliwa instalacja openwrt tyle żeby miał duży zasięg bo działka jest ewidentnie duża

2

Odp: Problem z repeaterem nanostation loco m5 lub ewentualne kupno nowego r

Jeżeli kupiłeś coś z nowym softem to nie wgrasz openwrt przez gui właśnie z tego powodu co napisałeś. Musisz najpierw zrobić downgrade do wersji chyba 5.5/5.6 żeby się dało.

Ale jak wifi ci nie działa na oryginalnym sofcie to jest juz kiepsko.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Właśnie nie mogę downgrade zrobić bo niezaufane.Co robić?Bo chyba znowu zostałem oszukany przez Polaków.
Jest jakiś dobry repeater który jest tani i mogę kupić nówkę?Bo raczej openwrt nie potrzebuję na innych, bo i tak router jest na tym

4

Zobacz, czy da się zdowngrade'ować przez TFTP. To jest loco M5 XM czy XW? Do nowszych płytek XW, które technicznie są lepsze, był potrzebny exploit do instalacji.

5

Mówią że po tftp też tak samo, a sam nie jestem jakoś tak biegły by to zrobić.Cała ta obsługa sieci w GNU/Linuxie jest dla mnie czarną magią, w plasmie 5 chyba samemu nie można

6

Dobra, ja się poddaję, jaki repeater jeszcze polecicie, bo już się tej firmy boję kupować rzeczy