Odp: ZTE MF286 zmiana FW
A jak z WiFi na jednym i drugim ?
Czytałem chyba gdzieś że podobno działa z bardzo fajnymi poziomami ?
Co do rozkręcania modelu D, jest to mocno skomplikowane ? Potem jakaś zworka czy to bardziej skomplikowane ? ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286 zmiana FW
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jak z WiFi na jednym i drugim ?
Czytałem chyba gdzieś że podobno działa z bardzo fajnymi poziomami ?
Co do rozkręcania modelu D, jest to mocno skomplikowane ? Potem jakaś zworka czy to bardziej skomplikowane ? ![]()
Potrzebujesz młotek, przecinak, kombinerki. Po otworzeniu już nie będzie taki ładny, ale kto by się przejmować.
Żartuję. Po prostu rozkręcasz i zdejmujesz przedni i tylni panel i masz.
Wifi nie porównywałem, więc nie będę się wypowiadał.
Ok ![]()
Jeśli kupię model D gdzie jest info co należy zrobić by wgrać OpenWRT
?
Opisane jest to w PR: https://github.com/openwrt/openwrt/pull/5001 postępuj zgodnie z wytycznymi.
Ok dzięki ![]()
Czyli muszę lutować PINy i zakupić jakiś konwerter ?
Connect serial console (115200,8n1) to X8 connector
Inaczej po co byś go rozbierał, tak, musisz mieć uart.
mf286 daje sie kupic za 100-120 ale trzeba sprawdzac imei u operatorow czy nie ma na nich rat. wlasnie jedzie szuka do mnie do kolecji zte.
Dobry material za takie pieniądze
Czy lutować piny.... Jak jesteś sprytny to da się przewlec przez dziurki goldpiny tak ,żeby to działało ( a potrzebujesz dosłownie na 30s ,żeby ściągnąć soft initramfs przez tftp i go uruchomić).
Ok, to przyśle która wersja ![]()
A opis wgrywania do modelu 286 "bez D" gdzie znajdę
?
I czy do wersji 286r też pasuje ?
R ma jakiś modem nieznany szerzej internetowi.
@onken, ty zacznij czytać. Kilka postów wyżej w tym wątku dałem linka do źródeł gdzie jest mf286 i tam jest opis. Serio.
Na telefonie ciężko ogarnąć wszystkie strony
Ale ok, poszukam ![]()
@Cezary: gmeram w menuconfig, czy tu muszę coś dodawać czy jak skompiluję jak jest powinno chodzić? Nie mam datasheet do tego routera, nie mam pojęcia jaki firmware dodać ![]()
@Cezary
Chyba jestem ślepy...
Szukam opisu wgrywania do ZTE 286 i nie mogę znaleźć.
Jakiś link znalazłem ale nie widzę tam opisu wgrywania.
Tutaj Leo-PL to opisał: https://github.com/Leo-PL/openwrt/commi … 8ca0f59fc3
Dzięki @Mig25 ![]()
Ale tam opisu tylko chyba przez konsole ( rozkręcanie ) ?
A podobno da się bez rozkręcania ?
Ty naprawdę tego nie przeczytałeś. Witki opadają do samej ziemi dosłownie. STEP 1, Method 1 i Method 2: opisuje jak to zrobić bez rozkręcania. A o rozkręcaniu jest metoda 3. Jak to się stało że przegapiłeś dwie a zapamiętałeś trzecią?
Tak ![]()
Bez nerwów ![]()
Czy ja to mogę zrobić z poziomu Windowsa ?
Czytam że trzeba wrzucić plik ale czym go wrzucam do routera ?
Bo przecież nie mam w nim jeszcze Openwrt
Metoda 2? Ściągasz z serwera tftp, tak jak to jest tam napisane. Następnie tftp np z usb.
Ok to jasne teraz ![]()
Dziękuję.
R ma jakiś modem nieznany szerzej internetowi.
Dlatego weźmiemy go na warsztat. Pod koniec lutego kończy nam się w firmie umowa na neta. Będziemy brać nową to wezmę 1 sztukę tego kastrata. Rozbiorę. Porobię foty. A potem Królik do Ciebie pójdzie to jeśli będziesz chciał zajmiesz się nim. A wcześniej obiecany dwr961 telnora
ASR1826 tam siedzi wg fccid
@smereka, Zarówno MF286R jak i DWR961 to routery z modemami CAT.6 .... Czy warto w to jeszcze iść ?
MF286 ( i może wersję R) broni może to ,że ma złącze mPCIe na płycie i modem można mu wymienić (choć mPCIe jest z USB2.0 i prędkość jest "ograniczona" do 480Mbps ) i jest już praktycznie gotowy. Wersja R to tylko kwestia dopasowania modemu ( bo bebechy ma jak nie identyczne , to bardzo podobne).
MF286D to już standardowo modem cat.12 ( o klasę lepszy od CAT.6) , a złącze mPCIe jest z USB3.0.... A koszty nie są jakieś dużo większe od poprzedników.
N
Ten dwr961 telnora to jak Królik go rozpracuje nada się na klienta vpn do kamer czy gdzieś gdzie potrzebny będzie zdalny dostęp - do tego nie potrzebuję szybkich transferów. Mam 2 x 286d z tym że jeden z tym zepsutym modemem może do odratowania - zobaczymy jak adapter przyjdzie. Jak openwrt będzie oficjalnie to wtedy obydwa przeflaszuję. 286R biorę bo już z Królikiem ustaliłem że to co mi zaproponował operator to po prostu chłam (oczywiście w kwestii openwrt). A tego 286R za 1 zł mi dają więc darmo prawie. Mam jeszcze z ciekawszych do wyboru D-Link DWR-961 E1 ale Królik twierdzi że realtek wiec nic z linucha nie będzie. Z ciekawszych to ZTE MC801A 5G ale chcą 749 więc sporo a nie jest nam to potrzebne póki co póki 5G to w Polsce proteza oprócz Plusa częściowo może no.
@MiG25
Jest jakiś sensowny modem do podmiany w 286D aby.mial np agregację 4 pasm ?
Czy pod Openwrt jest w miarę łatwo zarządzać która agregacje chcemy zrobić ? i np któreś konkretne pasmo bazowe wybrać, lub nawet zablokować pod konkretny nadajnik ?
Strony Poprzednia 1 … 26 27 28 29 30 … 41 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF286 zmiana FW
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc