26

Odp: Slimrat skad pobrac?

Ten aria2 od ciebie Cezary działa doskonale działa. Tylko troche mnie zastanawia czemu jak ściągam przykładowo tak:

to do ściągania powinno używać 10 połączeń a w "CN" widzę 1. Tak ma być czy coś jest skopane?

27

Nie mam najmniejszego pojęcia. Ja to tylko skompilowałem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

A może być tak, że połączenia dodatkowe mogą być blokowane poprzez firwalla linuxowego? Bo tak sprawdziłem aria2c na 2 moich serwerach z tym samym linkiem i poleceniem na jednym z nich aria też utworzył 1 połączenie nawet gdy wywołanych ich było 10 a na drugim działało. Może to kwestia konfiguracji?

29

Nie powinno. Chyba że serwer zdalny ogranicza liczbę sesji jednoczesnych.

30

Myślę, że gdyby serwer zdalny ograniczał połączenia to na tym samym linku pobierania by wyglądały tak samo. A tu jest problem bo posiadam 2 serwery VPS i na jednym serwerze po zainstalowaniu aria2c idzie po odpaleniu komendy i tak 1 CN a na drugim 10 CN. I właśnie nie wiem od czego jest to zależne. A konfigu nie mogę znaleźć od aria bo przeszukałem cały katalog /etc/ i nigdzie nie ma.

31

Nie ma takiego. W paczce jest sama binarka.

32

a jak sprawdzić czy czasem jak na tym aria2c nie robi się cache na partycji gdzie mam kartę SD wpiętą do HUB-a USB? Bo generalnie z tym mógłby być problem, bo przecież plik zanim się ściągnie to musi się utworzyć gdzieś bynajmniej jest tak na windowsie.

33

Po prostu zobacz jakie pliki się robią na karcie.