Temat: ram mod 1043
w jaki sposób wgrywa się Gargoyle po wymianie kości flash, jakiś specjalnym kabelkiem?
a tak na marginesie czy obsługiwany jest modem Hauwei E367 i czy można do posta załączyć plik ze zdjęciem?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → ram mod 1043
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w jaki sposób wgrywa się Gargoyle po wymianie kości flash, jakiś specjalnym kabelkiem?
a tak na marginesie czy obsługiwany jest modem Hauwei E367 i czy można do posta załączyć plik ze zdjęciem?
Jak samo jak i przed wymianą. System powinien chodzi normalnie chodzić, wymiana ram w niczym nie przeszkadza.
E367 powienien być obsługiwany. Zdjęć nie możesz, dodaj sobie np. na imageshack i wklej tu linka po prostu.
przepraszam ale pomylił mi się flash z ram, to fakt.
to żeby nie dawać zdjęcia opiszę o co mi chodzi.
w monitorze połączeń mam pokazane przy łączeniu zdalnym na router Gargoyle i po : numer portu czyli 443 dla https
i IP kompa z którego się łącze oraz po : to też numer portu bo cały czas się zmienia?
tak samo ktoś się łączy z lanu na zewnątrz do www na porcie jakimś a strona odpowiada na 80. Te cyfry po numerach IP to porty czy coś innego?
Porty.
a jak wytłumaczyć to że co chwila pokazuje inny przy tym zdalnym?
korzystałem z Cyfrowego Polsatu
i jaką komendą sprawdzę które porty mam otwarte w firewallu?
Sugerował bym żebyś przeczył jak działa transmisja po TCPIP.
Sprawdzić możesz tak: http://eko.one.pl/host.php?port=80 , ale to nic nie da, bo nasi operatory blokują dostęp od strony wan, więc jak nawet otworzysz porty to i tak się nie dostaniesz.
Dzięki za odpowiedzi. Jak dotrą pamięci to się jeszcze upewnię czy właściwe kupiłem.
A o konfiguracji firewall'a gdzieś na forum coś znajdę ale jeżeli dobrze pamiętam to jak sam nie pootwieram portów to się raczej nikt mi do lan'u nie dostanie?
Lan jest cały otwarty...
..... a wan?
cały zamkniety.
Proszę o potwierdzenie czy do v. 1.8 tego routera nadają się pamięci niż HY5DU121622CTP-J.
Pytam ponieważ kupiłem 3 szt. i według osoby która miała to wymienić na żądnej router się nie uruchamia.
Ciężko mi pogodzić się z faktem że nabyłem 3 uszkodzone? (niewłaściwe ?) pamięci.
Da się to jakoś programowo sprawdzić czy cokolwiek było przy ramie robione?
Jak się nie uruchamia to jak? Albo lutowanie jest złe, albo pamięci. Niech przylutuje te co były, jak będzie znów działał to pamięci masz walnięte.
Działa na oryginale ale mam wątpliwości czy oryginalna pamięć była wyjmowana. Bo wygląda to jak z fabryki, gość musi mięć niezłą rękę i sprzęt.
Czyli generalnie model kości jest odpowiedni więc zakładam że pamięć walnięta. Pytałem bo była sugestia, że to jednak nie taki typ pamięci.
Wszystkie wersja tplinka to rev1.1 płytki (poza pierwszymi). Nie zmienili płyty, więc tak, są odpowiednie.
Mówi się trudno. Drogo nie było. Może za jakiś czas spróbuję jeszcze raz.
Nie każdemu rammod musi się udać.
Dzięki i pozdrawiam.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → ram mod 1043
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc