Temat: Linksys WRT1900v1
Witam.
Który scalak na PCB odpowiada za włączanie diod led bo nie działają ,ani na oryg. na opewrt Nie da sie ich włączyć ,zero reakcji
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Linksys WRT1900v1
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Który scalak na PCB odpowiada za włączanie diod led bo nie działają ,ani na oryg. na opewrt Nie da sie ich włączyć ,zero reakcji
Bezpośrednio z SoC są chyba wyprowadzone, przynajmniej wg DTSu.
A te od lanów działają?
teraz to mnie zabiłeś. nie ma mnie przy nim , sprawdzę później
od wifi tylko nie działają reszta działa, wifi nadaje wgrany 21.02
Może więc chipy poleciały...
Ten model ma problem z przepalającymi się diodami. Ja mam wrt 1900 acs i co 4 miesiące wylutowuję diody i wstawiam nowe. Za pewne masz przepalone.
Ten model ma problem z przepalającymi się diodami. Ja mam wrt 1900 acs i co 4 miesiące wylutowuję diody i wstawiam nowe. Za pewne masz przepalone.
Może ma źle dobrane rezystory i za duży prąd idzie na diody?
hiuman napisał/a:Ten model ma problem z przepalającymi się diodami. Ja mam wrt 1900 acs i co 4 miesiące wylutowuję diody i wstawiam nowe. Za pewne masz przepalone.
Może ma źle dobrane rezystory i za duży prąd idzie na diody?
Tak producent wypuścił. To znany problem. Ja znalazłem na zagranicznych forach jak naprawiają ludzie. Stamtąd dowiedziałem się jak naprawić i jakie smd zastosować. Za pewne za duży prąd idzie i temu co parę miesięcy muszę znowu wymieniać, bo świecą coraz słabiej i w końcu gasną. Nie będę bardziej ingerował w elektronikę.
tak. po rozebraniu obudowy widac ze delikatnie sie świecą ,jakie zamienniki zastosowałeś ,albo podaj link do tematu
chyba prędzej któryś kondensator nie trzyma parametrów dlatego słabiej świecą . pomierze opory i napięcie jakie dostaje dioda
Linka nie mam do strony. Możesz poszukać na google. Tam są zastosowane diody SMD 0603.
Wymienione , wszystko ok działają
Dzięki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Linksys WRT1900v1
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc