1

Temat: Linksys WRT1900v1

Witam.
Który scalak na PCB odpowiada za włączanie diod led bo nie działają ,ani na oryg. na opewrt Nie da sie ich włączyć ,zero reakcji

2

Odp: Linksys WRT1900v1

Bezpośrednio z SoC są chyba wyprowadzone, przynajmniej wg DTSu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A te od lanów działają?

4

teraz to mnie zabiłeś. nie ma mnie przy nim , sprawdzę później

5 (edytowany przez mosfit 2022-01-03 23:00:21)

od wifi tylko nie działają reszta działa, wifi nadaje wgrany 21.02

6

Może więc chipy poleciały...

7

Ten model ma problem z przepalającymi się diodami. Ja mam wrt 1900 acs i co 4 miesiące wylutowuję diody i wstawiam nowe. Za pewne masz przepalone.

8

hiuman napisał/a:

Ten model ma problem z przepalającymi się diodami. Ja mam wrt 1900 acs i co 4 miesiące wylutowuję diody i wstawiam nowe. Za pewne masz przepalone.

Może ma źle dobrane rezystory i za duży prąd idzie na diody?

9

Bartekk napisał/a:
hiuman napisał/a:

Może ma źle dobrane rezystory i za duży prąd idzie na diody?

Tak producent wypuścił. To znany problem. Ja znalazłem na zagranicznych forach jak naprawiają ludzie. Stamtąd dowiedziałem się jak naprawić i jakie smd zastosować. Za pewne za duży prąd idzie i temu co parę miesięcy muszę znowu wymieniać, bo świecą coraz słabiej i w końcu gasną. Nie będę bardziej ingerował w elektronikę.

10 (edytowany przez mosfit 2022-01-07 15:48:35)

tak. po rozebraniu obudowy widac ze delikatnie sie świecą ,jakie zamienniki zastosowałeś ,albo podaj link do tematu

chyba prędzej któryś kondensator nie trzyma parametrów dlatego słabiej świecą . pomierze opory i napięcie jakie dostaje dioda

11

Linka nie mam do strony. Możesz poszukać na google. Tam są zastosowane diody SMD 0603.

12

Wymienione , wszystko ok  działają
Dzięki