1

Temat: 2.6: nieudane wysylanie firmware do hp 1020

Witam,

mam problem z wyslaniem firmware na drukarke hp laserjet 1020 (rodzina 1018/1020/1022) na release brcm47xx (z jadrem 2.6): kamikaze 8.09 na wl 500gp .
Szybciej dzialalem na release brcm-2.4 i wg howto http://oldwiki.openwrt.org/OpenWrtDocs( … c1509beb3a wszystko przebiegalo bez problemu.

W brcm47xx po zaladowaniu, chocby z palca, firmware: cat /usr/lib/sihp1020.dl > /dev/lp0 kompletnie nic sie dzieje, podczas gdy dla brcm-2.4 drukarka "zawyla" i mozliwe bylo drukowanie, a tu lipa. Co do usb to probowalem juz z kazda kombinacja: uhci i usb2.  Aha checksum firmware'a kontrolowalem, bo wiem ze zdazaly sie z tym problemy.

Moze ktos pomoze w temacie, wiem ze sytuacja bardzo specyficzna, choc drukarka popularna... Wiem ze downgrade do dzialajacej wersji to pewne i najlepsze rozwiazanie, ale moze jakis hint or link smile

PS. Cos mi swita ze na trac'u czy forum czytalem ze dla brcm47xx przesylanie firmware'a na drukarke sie nie uda, ale jezeli juz to bylo to kiedys no i teraz tez nie moge tego znalezc... wiec moze byl jakis update...

No nic pozdrawiam, z gory dziekuje za feedback...