Temat: 2.6: nieudane wysylanie firmware do hp 1020
Witam,
mam problem z wyslaniem firmware na drukarke hp laserjet 1020 (rodzina 1018/1020/1022) na release brcm47xx (z jadrem 2.6): kamikaze 8.09 na wl 500gp .
Szybciej dzialalem na release brcm-2.4 i wg howto http://oldwiki.openwrt.org/OpenWrtDocs( … c1509beb3a wszystko przebiegalo bez problemu.
W brcm47xx po zaladowaniu, chocby z palca, firmware: cat /usr/lib/sihp1020.dl > /dev/lp0 kompletnie nic sie dzieje, podczas gdy dla brcm-2.4 drukarka "zawyla" i mozliwe bylo drukowanie, a tu lipa. Co do usb to probowalem juz z kazda kombinacja: uhci i usb2. Aha checksum firmware'a kontrolowalem, bo wiem ze zdazaly sie z tym problemy.
Moze ktos pomoze w temacie, wiem ze sytuacja bardzo specyficzna, choc drukarka popularna... Wiem ze downgrade do dzialajacej wersji to pewne i najlepsze rozwiazanie, ale moze jakis hint or link ![]()
PS. Cos mi swita ze na trac'u czy forum czytalem ze dla brcm47xx przesylanie firmware'a na drukarke sie nie uda, ale jezeli juz to bylo to kiedys no i teraz tez nie moge tego znalezc... wiec moze byl jakis update...
No nic pozdrawiam, z gory dziekuje za feedback...