Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Rozumiem, a gdzie znaleźć wersję 1.12 (najbardziej stabilną) dla tego routera, bo taką polecałeś. Będę wdzięczny za ew. link. Pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 97 98 99 100 101 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Rozumiem, a gdzie znaleźć wersję 1.12 (najbardziej stabilną) dla tego routera, bo taką polecałeś. Będę wdzięczny za ew. link. Pozdrawiam.
Pod latarnią najciemniej widzę. U mnie jest, znajdziesz to w https://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/1.12/ … ps/mt7620/
Witam szukam jakiegoś routera ktory ma pracować jako most bezprzewodowy/przekaźnik. Chce wgrać Gargoyle chyba ze router ktory polecicie poradzi sobie z tym na oryginalnym oprogramowaniu. Coś z z radiem ac, no i zeby to stabilnie działało w budżecie max do 300 zl.
tp-link re450
Używa ktoś archer c6u? Działa stabilnie?
Na rosyjskim forumie aktywnie na nim działają: https://4pda.to/forum/index.php?showtop … 103962147.
r6220 za 99PLN z allegro, sprzedawca oferuje ten router z zasilaczem "zasilacz (wysokiej jakości zamiennik)". Czy ten zasilacz jest naprawdę sprawdzony?
Skąd mamy to wiedziec? Dużo osób ma ten model i działa, więc...
tak samo opisywał to ten sprzedawca co 99% portalu ma od niego router
zakładam że to ten sam.
tu jest tylko kwestia czy trafisz ze zużytym nand czy nie, bo sporo czasu minęło i większość już pewnie przebrana.
W podobnej cenie powinien być Xiaomi 4A gigabit, ten ma 2c4t, a nie kastrata, tylko 1 lan mniej.
@chemik89 zmartwiłeś mnie.....no jakoś nie widzę wyboru....choć ten sprzedawca za 119PLN oferuje oznaczone jako "po zwrocie" w stanie wizualnym doskonałym, z folią na obudowie, ale co w środku nie wiadomo ![]()
Co do XIaomi ma przciętne recenzje, ale jeśli spełnia minimum to czemu nie, ale sa dwie wersje chyba tego routera. .
ten na MT7621 tak samo jak r6220. tylko że w pełnej wersji, a nie ST jak u netgeara.
Xiaomi bez dopisku gigabit ma 100mbit ;p
a tamten gościu sprzedał ich co najmniej kilkaset, ja kupowałem jak były po 69 a potem 49zł w promo.
W razie czego wymienia bez problemu.
To on może sprawdzi na prośbę skoro przed wysyłką testują, samemu łatwo sprawdzić zużycie pamięci?
Wystarczy go uruchomić, jak zacznie w logach rzucać o wadliwych blokach pamięci (o wiekszych ilościach) to znaczy że flash powoli umiera.
Witam
Szukam router na działkę do pracy z antenami aktywnymi USB opartymi na chipsecie Ralink 3070/3072
Coś typu wifisky
Co zakupić i jak dobrać sterowniki Ralink 3070/3072
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Dowolny z usb i kup kartę wifi na chipie rt3070/rt3072.
Zadałeś już tutaj takie samo pytanie.
Totolink x5000r ktos to używa? Cena kusząca
Jaki modem LTE z agregacją kupić aby bezproblemowo działał z OpenWRT?
Na usb nie ma. Gotowce typu huwei - mydelniczka lub modem na minipcie. Jaki potrzebujesz? Ew zrobisz sobie składaka z modemu + odpowiedni interfejs na usb.
Podpowiesz jakieś konkretne modele ? Poczytam co potrafią .
Chociaż by Quectele EP06/EM12-G
A coś tańszego?
Nie ma. Chyba że znajdziesz używkę.
Podepne się. Mam mir3g i r6220. W związku z przeprowadzka w miejsce gdzie dochodzi tylko sieć komórkowa (całkiem nieźle na Xiaomi mi 9t miałem ponad 100 Mbit/s w DL i że 25 w UL). Myślę że jakby zakupić EM06-E to byłoby lepiej (antena na dachu, bezpośrednia widoczność stacji). Pytanie jakbym kupił EM06-E i podłączył do r6220 to miałoby to większy sens? Kupować to i Chińczyka adapterem na usb (pewnie jakieś cło dojdzie) czy kupić coś innego w Polsce (pytanie co?) z wyjściem na ethernet i dopiero tam wladowac r6220?
To ja się może włączę do dyskusji o platformach pod OpenWRT i moich doświadczeniach:
Po wielu latach używania 1043NDv2 (bardzo solidna platftorma) szukałem nowej.
Najpierw spróbowałem ASUSa AC58Uv1 - bardzo mocne 4 rdzeniowe CPU, ale drobne problemy z VLAN i działaniem portu WAN, ale można używać
Później kupiłem ASUSA RT-AC57Uv1 z CPU MT7621 i sprzęt jest godny polecenia. I jako jedyne to CPU wspiera sprzętowo offload. Wystarczająco szybki i używany w dostępnej cenie.
CPU ma 2 rdzenie i 4 wątki, mam światłowód 300/50 i śmiga pięknie, choć 1043ND po włączeniu opcji offload też dawał radę.
Zatem polecam.
Podepne się. Mam mir3g i r6220. W związku z przeprowadzka w miejsce gdzie dochodzi tylko sieć komórkowa (całkiem nieźle na Xiaomi mi 9t miałem ponad 100 Mbit/s w DL i że 25 w UL). Myślę że jakby zakupić EM06-E to byłoby lepiej (antena na dachu, bezpośrednia widoczność stacji). Pytanie jakbym kupił EM06-E i podłączył do r6220 to miałoby to większy sens? Kupować to i Chińczyka adapterem na usb (pewnie jakieś cło dojdzie) czy kupić coś innego w Polsce (pytanie co?) z wyjściem na ethernet i dopiero tam wladowac r6220?
Pomysł jak pomysł. Musisz też zrobić oddzielne zasilanie do modemu (bo sporo prądu potrzeba) i jakoś pigtaile do modemu przymocować żeby to nie latało.
Strony Poprzednia 1 … 97 98 99 100 101 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc