1

Temat: Gargoyle nie łączy się z Aero

Cześć, dawno nie zaglądałem. Dawno nie użytkowałem modemu E3276 i mr3420 v2. Na ori sofcie z tp linka nie ma problemu z kartą Aero2. Mowa o nowej karcie bo starą zgubiłem, po instalacji Gargoyle modem jest wykrywany na usb0 ale nie mogę za nic w świecie nawiązać połączenia. Chciałem zmienić na gargoyle ponieważ czasem występują jakieś dziwne zawieszenie routera i nie mogę ro zrestartować i muszę iść na strych i odpinać mu zasilanie ;/ Czy jest jakiś problem z aero2 ? czy może ja coś źle konfiguruję ?

2

Odp: Gargoyle nie łączy się z Aero

O której wersji gargoyle w ogóle piszesz?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Wgrywałem to gargoyle-1.6.2.2-ar71xx-tl-mr3420-v2-squashfs-factory.bin

4

Upewnij sie że masz to: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 62#p104762 (bo już nie pamiętam czy tamta prehistoryczna wersja to miła czy nie).

5

Problem mam taki, że nie nawiązuje mi połączenia z siecią. Modem jest wykrywany. Zaraz wrzucę z powrotem Gargoyle i dam Ci logi to zobaczysz co jest źle.

6

Dobra, doinstalowałem to. Wrzuciłem znów gargoyle jak to stwierdziłeś prehistoryczną wersję ustawiłem modem i o dziwo nawiązał połączenie big_smile Ale się uśmiałem, że sam nawiązał połączenie big_smile

7

Cezary a powiedz mi zauważyłem, że jest Obrazy MiFi z 2018 roku i mam pytanie czy tam występuje problem z captcha aero?

8

O jakim problemie piszesz? Bo trzeba captcha wprowadzać, za każdym razem.

9

No czy tam działa to bez doinstalowywania tych poleceń co dałeś z linku. Tam też jest wsparcie dla E3276 ?

10

Tak i tak - jest to już dodane i ten huawei działa.

Weź po uwagę że E3276 jest bardzo prądożerny i się grzeje, pół ampera z mr3420 może mu nie wystarczyć do normalnej pracy i możesz potrzebować hub usb z własnym zasilaniem. Ale to już wiesz, prawda?

11

Tak to już wiem dawno wink Aktualnie jest bez huba usb i nawet to działa, ale gdzieś mam więc muszę dorzucić tylko poszukam. Jakiś konkretny model polecasz huba ?

12

Nie, żadnego nie polecę.