Odp: Modem 3G a dostęp z zewnątrz. Sposoby na poblokowane porty ?
Gdybyś miał to by router pobrał sobie plik. A tak nie widzi serwer tftpd pod tym adresem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Modem 3G a dostęp z zewnątrz. Sposoby na poblokowane porty ?
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdybyś miał to by router pobrał sobie plik. A tak nie widzi serwer tftpd pod tym adresem.
firewall wyłączyłem i poszło!!!
Co może być przyczyną, że nie mogę się polączyć WinSCP z ruterem. Mam błąd
Cannot initialize SFTP protocol. Is the host running a SFTP server?
putty , www się łączę
scp czy sftp? Bo to dwie różne sprawy.
Nie nie zainstalowałeś go. http://eko.one.pl/?p=openwrt-sftp
Jak byś użył SCP nie SFTP to by działało od ręki.
No tak...
Nie graj tak jak teraz. Odpowiedź na to pytanie poznałeś już po pierwszych postach - po prostu połącz się do niego przez ssh czy przeglądarkę w zależności co tam wystawiłeś.
Od 7 stron cały czas piszesz to samo i nadal nie wiesz jak to sprawdzić i zestawić.
cos namieszalem chyba i dostaje takie cos w logach....
Jul 27 16:44:37 m-net auth.info sshd[2225]: WARNING: /etc/ssh/moduli does not exist, using fixed modulus
Jul 27 16:44:37 m-net auth.info sshd[2225]: Accepted publickey for root from 10.0.0.207 port 38645 ssh2ale loguje sie normalnie... co to? ;/
Jednego z plików po prostu nie masz.
"/etc/ssh/moduli" o nim mowisz? nigdy mi sie on w oczy nie rzucil...
Cześć!!!
Gdzie się odczytuje logi o których pisze kol COVERek?
Poleceniem "logread"
Zadany serwer nie pozwala na taki forward pomiędzy portami. Nie router.
Jak zresetuję serwer to za pierwszym razem jak wydam ssh -f -NT -R 1234:localhost:22 użytkownik@adres_serwera
to jest ok. Za następnym wydaniem komendy mam taką odpowiedż. Więc pewnie to normalne bo już połączenie ustalone.
Wykonuję zgodnie z opisem
# ssh -f -NT -R 1234:localhost:22 użytkownik@adres_serwera
Zapyta się o hasło, należy je podać. Jeżeli dane autoryzacyjne są poprawne, powinien zostać zestawiony tunel pomiędzy zdalnym routerem na porcie 1234 a lokalnym klientem na porcie 22. Aby to sprawdzić, wystarczy zalogować się do serwera a następnie połączyć się ssh z portem 1234:
$ ssh -p 1234 root@127.0.0.1
I mam zdalny dostęp do klienta od strony serwera
Problem polega na tym, że nie mogę otworzyć strony tunera po porcie 1234, który jest podpięty do tutera klienta
Ponadto jak zrobiłem autoryzacje połączenia kluczem zgodnie z opisem to nadal woła mi pass? Może jakieś ustawienia trzeba zmienić?
No ale po stronie klienta to ty tunel do 22 masz, nie do 1234.
Nie rozumiem jak po stronie klienta? Oba rutery serwer i klient dostęp do SSH lokalny i zdalny port mam 22
Odwołując się do porty 1234 na zdalnym ruch jest kierowany do 22 na lokalnym (routerze). Bo tak tunel zrobiłeś.
To już niewiem co robię źle
Do 2 ruterów wgrałem openwrt-ar71xx-tl-mr3420-v1-squashfs-factorył.bin
Jeden ruter A jest serwerem, ma dostęp do internetu stałe IP i ssh ustawiony na 22
Drugi ruter klient B z 3G w sieci lokalnej podłaczony ma tuner
W ruterze klienta wydaję polecenie po putty:
ssh -f -NT -R AAAAA:IP tunera:80 root@IP serwera
i w sieci lokalnej nie mogę wejść na stronę tunera: http://IP serwera:AAAAA
Co jest grane?
Gdzie znajdują sie pliki konfiguracyjne serwera SSH postawionego na ruterze z openwrt?
W /etc/ssh lub /etc/dropbear, w zależności co masz zainstalowane,
Odwołując się do porty 1234 na zdalnym ruch jest kierowany do 22 na lokalnym (routerze). Bo tak tunel zrobiłeś.
Dokłądnie wpisując z zewnątrz http://IP serwera:1234 ruch powinien być kierowany do 22 a dokładnie 80 (trzeba znienić 22 na 80) i IP tunera. Powinna otworzyć się strona tunera ale się nie otwiera i tu jest problem. Tunel powinien działać??
Co się mogło stać. Po reboot nie mogę wejść zadalnie ani lokalnie w www. rutera Putty się łączę, WinSCP też a na stronę rutera nie wejdę?
/etc/config firewall coś skasowałem coś wan 22
Zabrałeś sobie dostęp do ssh.
Można to jakoś naprawić? Czy tylko nowy soft?
Failsafe, opisane na eko.one.pl i napraw to co zepsułeś.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Modem 3G a dostęp z zewnątrz. Sposoby na poblokowane porty ?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc