Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Tak, czyste openwrt lub luci.
A co do gargoyle, jest szansa, że to kiedyś przyspieszy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 96 97 98 99 100 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak, czyste openwrt lub luci.
A co do gargoyle, jest szansa, że to kiedyś przyspieszy?
Gargoyle jest oparte o openwrt + ma własne moduły do qos/bandwidth i monitorów. Więc siłą rzeczy będzie wolniej przerzucało pakiety niż czysty system bez niczego.
Gargoyle jest oparte o openwrt + ma własne moduły do qos/bandwidth i monitorów. Więc siłą rzeczy będzie wolniej przerzucało pakiety niż czysty system bez niczego.
Póki co wgrałem to luci na mój stary router aby zobaczyć jak to w ogóle będzie się obsługiwało. Działa fajnie. A mam jeszcze pytanie w kwestii archera c7 v5, radio 5ghz ma opcje do uruchomienia w interfejsie graficznym? Którą wersję wgrać, luci-19.07-SNAPSHOT (r11328-81266d9001, czy luci-21.02-SNAPSHOT (r16052-6f053e5b4f)
Która wersja będzie szybsza?
Póki co wgrałem to luci na mój stary router aby zobaczyć jak to w ogóle będzie się obsługiwało. Działa fajnie. A mam jeszcze pytanie w kwestii archera c7 v5, radio 5ghz ma opcje do uruchomienia w interfejsie graficznym? Którą wersję wgrać, luci-19.07-SNAPSHOT (r11328-81266d9001, czy luci-21.02-SNAPSHOT (r16052-6f053e5b4f)
Która wersja będzie szybsza?
Co to znaczy czy ma opcję do uruchomienia w interfejsie graficznym? Radio to radio, bez znaczenia jakiego jest typu.
21.02 ma większe zapotrzebowanie na ram, ale jest nowsze i ma nowsze luci z paroma dodatkami. Sam wybierz co chcesz, 19.07 nadal jest utrzymywane.
Za jakieś 170-180 na allegro kupisz gotowy zestaw RAVPower RP-WD03 z wgranym gargoyle + modem do tego.
Jak chcesz zintegrowany to sprzęty od gl-inetu - gl-mifi lub mudi, ale super tanie to one nie są.
A która wersja Gargoyle jest do tego routera obecnie najbardziej aktualna? Czy 1.13?
Już znalazłem 1.13. Pozdrawiam.
Gargoyle 1.13 już ledwo działa na routerach z 32MB ramu. Jeżeli specjalnie nie musisz to nie instaluj, zostań przy 1.12 (nie wspieranej już) - jeżeli chodzi o ravpower oczywiście.
fullkiller napisał/a:Ok . Tylko w woli scislosci, są jeszcze inne wersje, nie wspierane przez OWRT ? Napisze do nich bo na stronie nie ma takiego opisu...
v2/v3/v4/v5 - o nich nic nie wiem i oficjalnie nie są wspierane.
W mr6400 zmienili z mt7620 ma mt76x8 oraz modem ze swojego na qmi, więc tu też mogli taki numer zrobić.
Telenoweli ciąg dalszy. Czasami to ręce opadają .... Irole to mają ruchy jak stonka po oprysku. Żeby sprawdzić jaka wersja jest tego TP potrzebowali 6 tygodni!!! Nie to nie jest żart. I jest to wersja 5...czyli nie wspierana przez OWRT. Od Currysa nie otrzymałem wtórnej odpowiedzi.. Wiec dalsza prośba, co kupić ... w miarę nowego, moze będzie na wyspach dostępne, choć z UK juz się nie opłaca bo wołają kosmiczne pieniądze za cło. Poszukam w ROI... Oczywiście wsparcie z OWRT niezmiennie, no i moze stabilność i rozsądna cena bo ostatnio mam lekka zapaść finansowa...
Teltonika RUT955? Masz na wyspach?
R6220 za 99 zł wróciły na allegro. Król stosunku cena/jakość powrócił. ![]()
Zobacz ile osób już kupiło ![]()
Teltonika RUT955? Masz na wyspach?
Znalazłem cos takiego ale jest tam dość konkretny wybór, który wybrać ?
https://www.mouser.ie/Search/Refine?Ntk … =111146392
Ps.
Z tego co wyczytałem to dla mnie tylko wersja T. Wyprowadź mnie z błędu
Tu znalazłem w Niemczech, i o wiele taniej, może być ten ?
Tam masz do wyboru inne wtyczki i bandy modemu. Pewnie UK version lub global potrzebujesz.
Tu znalazłem w Niemczech, i o wiele taniej, może być ten ?
No może, może.
Wreszcie przyszedł, polecony przez ciebie router. Pierwsza sprawa to wyszukiwarka nie znajduje mi modelu jedyny dostępny to Teltonika RUT900. Jeżeli to odpowiedni soft, to OK. Druga sprawa to czy mogę użyć backupa ustawień z ZBT WE-826? No i trzecie, czy te śmieszne dołączone antenki na długich przewodach (nie mam je gdzie schować) mogę zamienić na inne ?
RUT955 jest 2 21.02, RUT900 to inny model.
Nie, ZBT to inny sprzęt, nie możesz przenieść konfiga
Tak, antenki możesz sobie zmienić.
Zanim zmienisz soft - sprawdź ten ich. To też openwrt, bardzo połatane i zawierające dużo możliwości.
RUT955 jest 2 21.02, RUT900 to inny model.
Nie, ZBT to inny sprzęt, nie możesz przenieść konfiga
Tak, antenki możesz sobie zmienić.Zanim zmienisz soft - sprawdź ten ich. To też openwrt, bardzo połatane i zawierające dużo możliwości.
Faktycznie maja swój OS Rutos ja jednak pozostane przy oWRT. To ze ma byc factory to nie podlega dyskusji ale pytanie ktory:
luci-21.02-snapshot-r16090-bbbc01ede5-ath79-generic-teltonika_rut955-h7v3c0-squashfs-factory.bin
czy ten
luci-21.02-snapshot-r16090-bbbc01ede5-ath79-generic-teltonika_rut955-squashfs-factory.bin ?
"I checked with Teltonika support, and, may be the feedback also helps here somebody else:
"PCA9539 is used in our old revisions of the device until batch 15. All new devices are produced with HC955 module right now. It started from batch 17. You can view batch number on the device.""
https://forum.openwrt.org/t/rut955-diff … ants/75687
Więc zobacz którą masz.
Witam właśnie założyłem światłowód od t-mobile do 300mb ,chciał bym wymienić ruter na własny do kwoty około 400żł .Myślałem o
fritz box 4040 Zależy mi jak najbardziej stabilnej pracy z szybkim i mocnym wifi. Ale zastanawiam się czy ze tę kwotę nie kupie coś szybszego ,i tu moje pytanie jeśli tak to co?
"I checked with Teltonika support, and, may be the feedback also helps here somebody else:
"PCA9539 is used in our old revisions of the device until batch 15. All new devices are produced with HC955 module right now. It started from batch 17. You can view batch number on the device.""https://forum.openwrt.org/t/rut955-diff … ants/75687
Więc zobacz którą masz.
Dopiero co się zalogowałem do routera ,bo miałem problemy z stacjonarnym (musiałem pożyczyć laptopa). Niestety ja tam nigdzie nie widzę sentencji HC955. Jest firmware RUT9XX_R_00.06.07.7,czyli najnowsze, ale gdzie szukać tego oznakowania to nie wiem. przekopałem chyba cały bios i nie dostrzegłem... Jak wiec to odczytac?
Na obudowie zobacz, tam masz batch no.
Na obudowie zobacz, tam masz batch no.
Na obudowie mam batch:097 i.... nadal jestem głupi. Tyle tylko się dowiedziałem ze router wyprodukowano w Wilnie na Litwie ![]()
All new devices are produced with HC955 module right now. It started from batch 17.
Czyli masz uzyć obrazu BEZ h7v3c0 w nazwie .
Zresztą - one różnią się chyba tylko obsługą ledów, więc co najwyżej jak wgrasz zły obraz to ledy nie będa obsługiwane.
Czy dla RAVPower RP-WD03 jest Gargoyle 1.13 w wersji 1.13.0.0pre8 lub 9 i 10?
Nie, specjalnie nie robię. Mało ma ramu i na dodatek często kernel potrafi wychodzić większy, więc uwala programowano sprzęt.
Strony Poprzednia 1 … 96 97 98 99 100 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc