Temat: Przywracanie oprogramowania fabrycznego
Witam.
Na routerze tp-link Archer A7 v5 mam aktualnie zainstalowane Gargoyle: 1.13.0.0pre7 (237e3df7)
Chciałbym przywrócić oprogramowanie fabryczne bo router sprawia problemy ze stabilnością połączenia.
Ściągnąłem ze strony producenta aktualny obraz https://www.tp-link.com/pl/support/down … /#Firmware
Jak wchodzę w aktualizację firmware i wskazuję pobrany powyżej plik to wyskakuje mi poniższy komunikat komunikat.
Mam pytanie czy mam w tym wypadku wymusić aktualizację czy coś robię nie tak?
"Aktualizacja
Domyślnie aktualizacja firmware spowoduje kompletne usunięcie całej bieżącej konfiguracji. Zalecane jest wykonanie kopii bezpieczeństwa bieżącej konfiguracji przed wykonaniem aktualizacji.
Można zatrzymać konfigurację zaznaczając opcję Zachowaj ustawienia. Należy mieć na uwadze, że może to spowodować problemy jeżeli wersja firmware jest znacząco nowsza od zainstalowanej, ale dla małych, przyrostowych różnic może działać poprawnie. Aby uniknąć problemów należy zawsze wykonać kopię ustawień.
Prawidłowy plik firmware:
Nie
Firmware pasuje do urządzenia:
Nie
Wspierane urządzenia:
Firmware mieści się w pamięci flash:
Nie
Dopasowanie sumy kontrolnej:
-
MD5: 0103045aad03ff67d5a5133e6b4d8fab
SHA-1: ea0821f1832373e24ae80034cbf9b26d625e0ddf
SHA-256: 5baa0c666a0696912c4bcc23e4753dd65b384e76c4a135698b307e1c3854f3a0
Zachowaj ustawienia:
Firmware zostało wykryte jako niezgodne z tym urządzeniem (złe urządzenie LUB zbyt duży plik LUB nieprawidłowy format oprogramowania). Wymuszenie aktualizacji firmware może spowodować uszkodzenie urządzenia. Upewnij się, że to firmware jest prawidłowe dla twojego urządzenia!
Jeśli chcesz wymusić aktualizację, zaznacz Wymuś aktualizację poniżej.
Wymuś aktualizację: "