Temat: Brak dostępu do urządzeń za WAN Huawei WS5200.

Witam, chciałbym dostać się do routera Huawei WS5200, który jest ustawiony w tryb AP i podłączony po porcie WAN do portu LAN na Mikrotik (router główny).

Wygląda to u mnie następująco:

Internet LTE (B818 Huawei) (LAN) -> (WAN) Mikrotik hAP ac2 (LAN) -> (WAN) Huawei WS5200 -> laptopy/telewizory/itd.

Zapora na WS5200 jest wyłączona, oczywiście jak jestem połączony do WS5200 to mam dostęp do wszystkich urządzeń w górę, a jak jestem podłączony do Mikrotika to nie mam dostępu w dół.

Huawei ma biedny soft. Chciałem podłączyć go jako switch tak jak wcześniej WDR3600, ale mam za mało portów LAN. Router kosztował mnie 9zł, jest zdecydowanie szybszy i stabilniejszy niż WDR3600, więc do strumieniowana NVidia Shield idealny.

2

Odp: Brak dostępu do urządzeń za WAN Huawei WS5200.

Podłącz do pod lan, będziesz miał wszystko w jednej sieci?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Chyba po prostu kupię mały switch, a ten router podłącze pod port LAN.

4

Podłączyłem ten router tylko do portów LAN, internet rozprowadza, ale niestety oprogramowanie jest ograniczone i sam router nie ma detekcji internetu na LAN (nie działa automatyczna aktualizacja, sychronizacja czasu itp.). Jaki router AC1200 lub wyżej, w którym można wgrać OpenWrt polecacie? Służyłby mi tylko jako switch bezprzewodowy.