Temat: Dbus i segmentation fault

Zachciało mi się obsługi bluetooth i teraz mam problem.
Wykonałem wszystkie czynności z tutoriala na eko.one.pl, zainstalowałem wszystkie pakiety. Niestety mam problem z uruchomieniam dbusa. Przy wywołaniu

/etc/init.d/dbus start

dostaję segmentation fault
W logach nie ma nic więcej. Moja wersja dbusa to 1.2.4.6permissive-2.
Probowałem RC5 jak również najnowszej wersji backifire bez rezultatu. Znalazłem jakieś info o bugach ale widzę, że aktualny dbus ma już zaaplikowane patche tam opisane.
Czy ktoś mógłby podać w której wersji to ostatnio działało?
Nie chciałbym się też zbytnio cofać ponieważ dopiero gdzieś w okolicach RC4 zaczęła mi znowu działać poprawnie kamera USB.

2

Odp: Dbus i segmentation fault

Niedawno dbus był aktualizowany. Moje było pisane na podstawie pakietów przed ta aktualizacją.

Jeżeli rc5 Ci się wykłada to zgłoś buga, niech poprawiają.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zgłaszałeś może kiedyś błędy w OpenWrt? Przez forum czy przez "New ticket" na dev.openwrt.org.
I jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli pobieram określoną wersję z svn-a i później pobieram pakiety przez skrypty feeds to te pakiety są w "wersji" dla RC5 czy może najnowsze?

4

Cóż, moich to już w setkach pewnie by można było liczyć smile. Tak, nowy ticket na dev.openwrt.org

Będę najnowsze. RC5 ma ściśle określony numer rev, więc będziesz pobierał i określisz go - to dostaniesz rc5, jak nie to najnowsze co jest.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.