Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 21.02
Możesz z 19.07, bez zachowania konfiguracji, nie wgrywasz backupu. Ew z -F jak się nazwa urządzenia zmieniła.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 21.02
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Możesz z 19.07, bez zachowania konfiguracji, nie wgrywasz backupu. Ew z -F jak się nazwa urządzenia zmieniła.
Chyba nazwa się nie zmieniła w r6220. Za kilkanaście minut sprawdzę co i jak. Kompiluje się.
Pakiet libustream-wolfssl gryzie się z libustream-openssl
Luci-app-openvpn sie gryzie. Nie wiem jak zainstalować
Tak, albo jedno albo drugie. Nie potrzebujesz obu.
Luci-app-openvpn potrzebuje libustream-openssl. Czy może mam odchaczyć libustream-openssl z configu?
Napisałem Ci - nie potrzebujesz dwóch. Możesz używać tylko libustream-openssl a libustream-wolfssl wywal.
luci-app-openvpn nie zależy od libustream-openssl. Masz zainstalowany openvpn-openssl a możesz zainstalować inną wersję tego pakietu. Jak wolisz, ale libustream* możesz mieć tylko jeden.
A co mogę zainstalować zamiast openvpn-openssl, tak aby zostawić libustream-wolfssl?
Przecież jedno się nie gryzie z drugim, mogą być oba razem.
openvpn-mbedtls i openvpn-openssl są z repo. Jeden z nich potrzebujesz.
Czyli wychodzi na to, że nikt nie zrobił openvpn-wolfssl i musze wybrać openvpn-mbedtls?
Ale ty chyba nie czytasz... W czym ci przeszkadza openvpn-openssl? On nie zależy od libustream-openssl którego nie musi być w systemie, tym bardziej jak masz libustream z inną biblioteką.
OK to się nie rozumiemy. Piszę od początku, że wybieram to co zawsze w make menuconfig i nie chce mi skompilować, bo są dwie biblioteki zaznaczone: libustream-openssl i libustream-wolfssl.
Więc NIE ZAZNACZAJ jednej z nich. Dlaczego nie chcesz odznaczyć jednej z nich?
Więc NIE ZAZNACZAJ jednej z nich. Dlaczego nie chcesz odznaczyć jednej z nich?
Ok. Rozchodzi się dlaczego domyślnie w configu były dwie biblioteki zaznaczone libustream-openssl i libustream-wolfssl?
Możesz mieć tylko jedną z nich, już to pisałem przecież.
Wiem, tylko dlaczego libustream-openssl się zaznaczył? jeśli liustream-wolfssl jest domyślnie zaznaczony od początku? Czy to błąd OpenWrt 21.02?
libustream-wolfssl jest domyślnie obecnie.
Zaś libustream-openssl ty zaznaczyłeś, wybierając np. luci-ssl-openssl. Samo się nie zaznaczyło.
libustream-wolfssl jest domyślnie obecnie.
Zaś libustream-openssl ty zaznaczyłeś, wybierając np. luci-ssl-openssl. Samo się nie zaznaczyło.
No właśnie wybrałem luci-ssl na wolfssl.
Może wtedy coś z configu nie poszło, bo kilka razy usuwałem.
Też tak macie, że Luci czasami wyświetla niektóre słowa po ang, chociaż już przetłumaczone na PL? Tak samo na GIT zmieniłem co nie co i wyszły aktualizacje, ale po wgraniu nadal stare słowa. Na 19.07 zawsze było ok.
W którym miejscu np?
A to nie, zawsze to miałem przetłumaczone. Pamiętam, bo ten "Odśwież zegar" mnie straszliwie drażni.
"Odśwież zegar" mnie straszliwie drażni.
A jak inaczej to przetłumaczyć, bo to ja przetłumaczyłem dawno temu?
Szczerze mówiąc to nie wiem. O ile oryginał dokładnie tak brzmi (refresh timer) o tyle w naszym to brzmi dziwne i nic nie tłumaczy. Bardziej bym był za "odświeżanie źródeł" czym czymś takim.
Ponad to w luci jest trochę takich dosłownych tłumaczeń - mój ulubiony to np. "Właściciel spadku" w ksmbd który kompletnie jest błędnym tłumaczeniem ![]()
Nie mam podglądu na niektóre aplikacje. Już poprawiłem
Co chwilę coś poprawiam ogólnie. Zmieniłem również "Odśwież zegar..." na Harmonogram... Chyba powinno być dobrze, bo można się domyśleć o co chodzi. No i opis też inny jak się kliknie.
Chcę zaktualizować Netgeara R6220. Ściągnąłem ręcznie plik luci-21.02-snapshot-r15866-17a627ec82-ramips-mt7621-netgear_r6220-squashfs-sysupgrade.bin bo przez wyszukiwarkę nie widać. I przy aktualizacji wyskakuje mi coś takiego:
Device r6220 not supported by this image Supported devices: netgear,r6220 r6220 - Image version mismatch: image 1.1, device 1.0. Please wipe config during upgrade (force required) or reinstall. Reason: Config cannot be migrated from swconfig to DSA Image check failed.
The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform. Dobry plik próbuję wgrać? Nie uceglę sobie routera? BTW pojawił się plik z "-kernel" w nazwie. Do czego służy?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 21.02
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc