1

Temat: TP-Link Archer C7 v4 problem z USB

Witam,
ostatnio zakupiłem używanego archera c7 w promocyjnej cenie ze względu na problem z siecią 5G( nie działa). Nie przeszkadzało mi to ponieważ nie używam 5g. Na urządzeniu zainstalowany był openwrt 18. Wróciłem do oryginalnego oprogramowania tp link i skonfigurowałem urządzenie. Niestety okazało się że w routerze nie działają również oba porty USB. Po podłączeniu pendrive czy też dysku do portu usb  nie dzieje się nic. Port nie otrzymuje w ogóle zasilania. Czy to możliwe że te problemy związane są z oprogramowaniem czy są to raczej uszkodzenia "mechaniczne" ?
Zainstalowałem nawet na próbę openwrt 19.07 ale niestety również na tym oprogramowaniu urządzenie nie wykrywało USB. 5G to nie problem jednak na USB mi mocno zależy.

2

Odp: TP-Link Archer C7 v4 problem z USB

Uszkodzony "mechanicznie". Być może spalone jest tylko zasilanie usb, możesz podłączyć hub usb z własnym zasilaniem i zobaczysz czy rozpoznaje urządzenia usb.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez zioo65 2021-03-06 15:37:42)

Podłączyłem hub z zasilaniem ale żaden z 2 portów nie jest wykrywany nadal. Diody led sygnalizujące pracę portów USB też nie świecą. Chyba nic z tego.

4

Więc chyba nic z tego.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.