Odp: tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
ok tylko podał byś jakiś przykład jak to zrobić to byl przykład
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 37 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ok tylko podał byś jakiś przykład jak to zrobić to byl przykład
Ale przykład na co? Diody nie chcesz, to jak chcesz mieć zrobione powiadamianie o wifi?
chodzi mi o to skad wziąsc informasje np "restart "routera i powiązać ją z mpd wiadomo mogę tozrobić tak
say.sh "restart" wpisac w konsoli reboot ale nie o to chodzi
Zrób sobie skrypt startowy, jak się zrestartuje to znaczy że się uruchomił ponownie...
ok przy wł wi-fi mówi "siec wi-fi załączona"
czarku mam pytanie odnośnie wyswietlania informacji na breloczkach czy mozna podłączyć coś większego ramke 5 cali czy cos podobnego
Jak tylko znajdziesz sterownik do niego - możesz podłączyć co chcesz. Są monitory obsługiwane przez interfejs usb/display port - własnie takie 5" i więcej.
co sądzisz o tym Czarku :
http://allegro.pl/ramka-cyfrowa-10-4-26 … 57378.html
chyba ze masz jakieś pewniaki smigające z openwrt
a i wrazie czego gdzie szukać sterowników?
Kompletnie nie masz pewności że dana ramka będzie chodzić. Dopóki nie podłączysz i nie zobaczysz - to nie wiesz czy będzie kompatybilna. A sprzedawca w sumie nigdy nie ma o tym pojęcia.
Czarku jak wygląda procedura "zmuszenia" ramki do pracy z openwrt?
i w jaki sposób sprawdzić czy ona wogóle będzie wspólpracować z openwrt?
Na eko.one.pl masz poradnik o tym...
mam rozumieć ze procedura jest taka sama dla wszystkich ramek niezalerznie od tego kto je wyprodukował?
Przyjmując tą metodę - tak.
Witam Czarku
mam pytanko czy niema innej alternatywnej ramki (breloczka) pomijajć tego z biedronki który obecnie jest nie osiągalny a który wspólpracował by z openwrt?
Jest cała masa - zobacz na stronie projektu co jest wspierane. Problem tylko taki że kompletnie nie masz pojęcia na jakim chipie jest dana ramka oparta. Więc ktoś musi najpierw taki brelok kupić i sprawdzić. Wszystko to z chin pochodzi i zmieniają ofertę co chwilę, więc niekiedy nawet trudno wizualnie potwierdzić czy to ten sam typ jest, który kiedyś działał.
ok a mdaI da rade z win 2003se w to ubrać?
Ramki obsługiwane są na innej zasadzie, więc jak znajdziesz jakiś projekt przerabiający wince ze sterownikami po linuksa normalnego - to powinno się dać.
a może mp4 z linuksem ?
Szukaj, jak da się pod normalnym linuksem to pod openwrt też się powinno dać.
czyli jak podłącze pod linuksa to mp4 to co mam szukać
Metody czy można wyświetlić na nim obrazem przez łącze USB.
czarku co trzeba wpisa c w konsole w ubuntu zeby sprawdzić
Nic. Ty masz w googlach poszukać czy się da to obsłużyć.
w logach jest coś takiego:
Jul 22 11:52:41 Gargoyle user.info kernel: scsi2 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Jul 22 11:52:41 Gargoyle user.debug kernel: usb-storage: device found at 5
Jul 22 11:52:41 Gargoyle user.debug kernel: usb-storage: waiting for device to settle before scanning âá鸢î´ě
î´ěĄă¨âěˇâ¸2:42 Gargoyle user.notice usb-modeswitch: 1-1.1:1.0: Manufacturer=Sweex Product=Vidi_MP3_Player Serial=č§żŚçśč§ă
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.notice kernel: scsi 2:0:0:0: Direct-Access Sweex Vidi MP3 Player 2.00 PQ: 0 ANSI: 0 CCS
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.debug kernel: usb-storage: device scan complete
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdc] 7950257 512-byte logical blocks: (4.07 GB/3.79 GiB)
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdc] Write Protect is off
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.debug kernel: sd 2:0:0:0: [sdc] Mode Sense: 00 c0 00 00
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.err kernel: sd 2:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.err kernel: sd 2:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.info kernel: sdc:
Jul 22 11:52:46 Gargoyle user.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdc] Attached SCSI removable disk
Jako nośnik pamięci został wykryty. Zamontuj sobie /dev/sdc i powinieneś mieć dostęp do nośnika w mp4.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 37 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → tp-link 3420 z extrootem nie chce pingowac
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc