51 (edytowany przez slawinio82 2020-12-17 20:43:33)

Odp: Openwrt 18.6

To podaj prosze komende przez putty. Bo syn ma zdalne lekcje i czasem jest problem.

Czy to moze to?

Rozłączaj przy niskim stanie ramek ACK

Pozwól aby tryb AP rozłączał stacje STA w oparciu o niski stan ACK

A dleczego tak sie dzieje? W tl 1043 nd nie mialem takich problemow. Z czego to wynika jak mozna w skrocie ?

52

Tak, to to.

Klient jest rozłączany jest wykazuje zbyt duże błędy transmisji czy potwierdzeń pakietów.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

53

A tak z innej beczki.
Tl 1043 nd v4 cos jest warte?

54

Jakieś 50zł smile

55 (edytowany przez slawinio82 2020-12-17 21:12:58)

Hehehe ... dobre... a tak na powaznie ? Bo kupilem tego netgeara i mam jakies mieszane uczucia.

Chyba zeby jakiegos mikrotika kupic i na tym zrobic siec domową, bo juz mi rece (i pewnie Tobie) opadają.

56

Ostatni z tej rodziny z usb, stosunkowo szybki procek choć radio nadal tylko "N". Jak za 50zł to bierz, choć przy intensywnym szukaniu znajdziesz lepsze modele.

57

To podpowiedz cos godnego uwagi z dobrym radiem na ktorym bedzie smigal oczywiscie openwrt(Twoj)
I nie odsylaj mnie prosze do pierwszej strony bo jest chyba ona troche nieaktualna.

Wiesz jak wyglada siec u mnie . Nie potrzebuje niewiadomo czego. Chce zeby to dzialalo stabilnie.

58

Nadal jest aktualna. Nie pojawiło się nic taniego, tp-link produkuje broadcomy które wiadomo dlaczego nie, ale "dobre radio" to rzecz względna, bo zależy wiele od otoczenia i klientów

59

Otoczenie w miare czyste . W okolicy ze 2 ,3 sieci obce wykrywam. Kanalami sie nie dublujemy.
Mowie na 1043v2 chodzilo to pieknie z openwrt. Chcialem powiekszyc siec na drugim pietrze w domu i naszlo mnie na netgeara.

60

Jest juz moze aktualizacja na 19.07.5?

61

19.07.5 wyszło tydzień temu.

62

Jak w routerze glownym do ktorego jest podlaczony drugi router po wifi jako klient na stale przypisac mu adres z mac? Zeby ten drugi router caly czas mial ten sam adres.

63

Static dhcp, https://eko.one.pl/?p=openwrt-konfigura … staticdhcp

64

Dziekuje mistrzu

65

Czy jest mozliwosc zainstalowania openwrt na xiaomi router 3Gv2? Normalna wersja na ali jest bardzo droga, a v2 z tego co wyczytalem nie posiada wejscia usb i ma 2x mniej pamieci ROM(128MB).

66

Tak, ale tylko w wersji rozwojowej openwrt: https://downloads.openwrt.org/snapshots … ps/mt7621/

67

Aha, a czym ona sie rozni od Twojej wersji?

68 (edytowany przez Cezary 2021-01-03 09:12:00)

Wersja rozwojowa, cały czas w niej coś robią, zmieniają, psują i naprawiają. No i domyślnie nie ma luci, musisz sobie doinstalować jeżeli potrzebujesz.