Odp: Oscam pod OpenWRT X86_64, pomocy :)
Odpaliło
dzięki
Jakbyś mógł jeszcze tą nainowszą binarke
( co posyłałem ) też zrobić, proszę to sprawdzimy czy działa ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Oscam pod OpenWRT X86_64, pomocy :)
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Odpaliło
dzięki
Jakbyś mógł jeszcze tą nainowszą binarke
( co posyłałem ) też zrobić, proszę to sprawdzimy czy działa ![]()
@Cezary
Pamiętasz o nowej wersji
? Proszę ![]()
W tym samym miejscu. Ale nie ma tam zmiany którą chciałeś, ten if wygląda lekko inaczej i sprawdza inne wartości z cta_res. Nie mam pojęcia czy tak ma być, czy ma być przerobione na to co chcesz, bo nie wiem co to w ogóle robi.
Ta nowa wersja ma juz podobno ta zmianę ( ale mozliwe ze zrobioną troche inaczej )
Muszę przetestować, dzięki ![]()
Edit.
odpalony oscam, pokazuje ze to jednak wersja 11678 ![]()
Tak pokazuje bo ktos na stałe to wpisał w kodzie. Ot taka ściema.
A ten plik nagra cak7 dałeś ?
Bo nie odpala jednak mojej karty ![]()
Jakby coś nie tak z plikiem pod nasze karty.
Tak, jest podmieniony.
@Cezary
Kurcze, to nie wiem co nie tak.
Mógłbyś mi proszę podesłać jakoś toolchain pod platformę WDR3600 ?
To sam spróbuję to jakoś zrobić, trzeba spróbować się nauczyć ![]()
Tu masz całość jak uzyskać sdk do kompilacji: https://eko.one.pl/?p=openwrt-kompilacja
Powalczę.
A mógłbyś proszę sprobować jeszcze raz skompilować i dodać ( podmienić ) jeszcze raz też plik nagra ?
Bo szukam przyczyny i nie wiem czemu nie spina się z danymi parującymi.
Przecież wyjdzie to samo. Nie widzę sensu ponownej kompilacji, musisz mi wierzyć że plik jest podmieniony.
Oki.
A nie ma może jak tego zastosować do zwykłej kompilacji by ten patch mod 45 który jest w tych źródłach zadziałał ze zwykłą kompilacją openwrt ?
mod45 był dla starszych wersji oscama, na obecne źródła (wczoraj było to 11678) po prostu się nie nakłada bo coś zostało zmienione w oscamie. Ktoś musi tą łatkę dostosować do nowych źródeł żeby logicznie robiła to co powinna robić.
Ale w tych źródłach co podawałem jest już kolejny mod ( bazujący na 45 ) ale już zmodyfikowany pod nowe oscamy.
Tak nieśmiało pomyślałem że może udało by się to jakoś wykorzystać pod własne kompilacje
Taa, już wcześniej o tym pomyślałem. Wyciągnąłem patcha z tego co pobrałeś i zrobiłem diffa w stosunku do aktualnych źródeł. Tyle że zaraz znów się to przestanie kompilować jak zaktualizują oscama.
Ale to zawsze nowy oscam
z patchem ![]()
A może diff podpasuje i choćby do kilku nowych oscamow ![]()
Jak tam @Cezary
, jest szansa ?
Przeciez dostałeś aktualną wersję. Co jeszcze oczekujesz?
Ale ta jedna ostatnia nie działa ![]()
Tzn nie działa poprawnie czytnik.
Dlatego myślałem że zrobiłbyś z oficjalnych źródeł ale z plikiem nagra i tym wyciągniętym modem 45 ![]()
Oficjalne źródła i nałożone zmiany z tego co dałeś dadzą ci dokładnie to co skompilowałem. No przecież cudownie kod sam się nie zmieni.
Myślałem że ta spatchowane wersja ma jakiś błąd.a nie no wyciągnięty sam patch z niej.
Działa poprawnie ta starsza wersja, ale ta nowsza wywala błąd w parowaniu w czytniku. Więc pomyślałem że można jakos inaczej to ugryźć i może by wtedy zadziałało.
Pisałem ci juz że to nowe ma inny kod sprawdzający inne rzeczy niż ty podałeś. I nie mam pojęcia czy tak ma być czy trzeba to jakoś przerobić, ja w kod nie wnikam, nie używam tego.
A jak byś wpisał linijkę którą Ci podałem w moim formacie to rozumiem że wtedy nowy się nie kompiluje ?
Czemu miało by się nie kompilować? Jak składniowo jest poprawne to się skompiluje, a czy ideologicznie jest poprawne to już inna sprawa. Masz działającą wersję to jej używaj na razie.
Mam oczywiście i dzięki bardzo ![]()
Ale jakby była działająca i najnowsza to czemu by nie
Szczególnie ze to juz jakoś 100 numerków do przodu od tamtych ostatnich działających ![]()
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Oscam pod OpenWRT X86_64, pomocy :)
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc