1

Temat: Ps4+Ps5 jak zrobić nat open

Witam, mam obecnie 2 konsole które są używane jednocześnie i nie mam pojęcia jak ustawić porty. Porty są te same dla playstation Network i serwerów call of duty dla obydwóch konsol. Chodzi mi o nat open na 2 konsolach i nie chciał bym żadnej wrzucać do Dmz. Może ktoś ma jakiś pomysł?

2

Odp: Ps4+Ps5 jak zrobić nat open

Nie wiem dlaczego chcesz cokolwiek otwierać czy przekierwywać. Tyle lat męczyłem ps4 i jakoś nigdy nie było wymogu jakiegokolwiek otwierania portów.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Jakoś tak mi zostalo już z ps3, na ps4 były części call of duty gdzie gracz hostowal grę i nat średni ze średnim nie mógł się połączyć i trzeba było szukać 3 gracza z otwartym. Aktualnie otwarty mam na PS5 a na ps4 średni i właśnie tu pojawiają się spore lagi. Gram od dawna z tą samą ekipa i nigdy nie było problemów przy otwartym nacie.

4

Na przykładzie COD BO3 gdzie wymagany jest tylko port 3075 UDP robię to tak na xboxach. Na pierwszym xboxie 3075 UDP + zarezerwowane IP, a na drugim 3076 UDP + zarezerwowane IP i to wszystko. Czasami może być wymagany restart routera i konsoli.
Jeżeli chodzi o porty playstation network to nie pomogę ponieważ w xboxie jest opcja w systemie ustawienia alternatywnego portu, a playstation nie wiem czy jest taka opcja.