Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
1. 1.12, choć też już musisz być ostrożny bo 1043 ma mało ramu.
2. nie, NIE MOŻESZ wgrywać kopii zapasowej tak starego systemu na nowy. Wszystko musisz skonfigurować ręcznie od nowa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 88 89 90 91 92 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
1. 1.12, choć też już musisz być ostrożny bo 1043 ma mało ramu.
2. nie, NIE MOŻESZ wgrywać kopii zapasowej tak starego systemu na nowy. Wszystko musisz skonfigurować ręcznie od nowa.
Na OLX-ie są Archer C7 V2 powyżej stówki i C5 V1.2 poniżej tej kwoty – dzwoń i się targuj.
TP-LINK Archer C2600 czy Netgear Nighthawk X4S R7800 AC2600 gdyby były do kupienia w podobnych pieniądzach czyli ok 500 zł.
Pytam pod kątem wydajności w kwestii procek, ilość ram i dostępnego flash.
Czy jednak jakiś terminal bądź stary laptop plus switch?
Z pierwszą stroną się zapoznałem.
Raczej netgear. Jeżeli masz możliwość to w ogóle stawiaj pc.
Witam.
Dzięki cezary za listę. Teraz ja w sumie mam takie pytanie i nie wiem jak to rozwiązać.
Szukać routera (wejścia 1gbps - etc) solidny sprzęt z około 512MB ramu/flashu i stawiać na tym pfsens'a do odsiewania
czy po prostu podpiąć modem od dostawcy -> lapek/pc, który będzie robić za brzegówkę i reszta sieci lan w domu?
Bo generalnie na taki router wydam pewno z tysiąc bądź 2 tysiące.
Zwykły PC bierz.
512mb ramu do pfsense to tak ciut mało będzie, zależy co tam uruchomisz za usługi
Czy TP Link WDR4300 uciągnie 900Mb/s?
Mam 300Mb/s ale trafiła się okazja i chyba wezmę. Tylko...
https://forum.openwrt.org/t/ath79-build … ding/15897 tak, ale jest to limit tego urządzenia. Pewnie obciążysz go czymkolwiek i to spadnie
Co sensownego kupić?
Standardowa odpowiedź: najsilniejszą jednostkę na jaką cię stać. Serio.
Budżet: 300-400
ax3600 / ea7500 v1
Witam serdecznie. Czy jest sens brać Asus RT-AC57U v3. Czy openwrt od Cezarego podejdzie do niego
Przecież masz i w wyszukiwarce (https://dl.eko.one.pl/firmware/?vendor= … able=false), i w bazie buildów (https://dl.eko.one.pl/luci/openwrt-19.07/ramips/mt7621/).
Przecież masz i w wyszukiwarce (https://dl.eko.one.pl/firmware/?vendor= … able=false), i w bazie buildów (https://dl.eko.one.pl/luci/openwrt-19.07/ramips/mt7621/).
To jest do AC57U v1, z poprzedniego roku. Nie wiem czy i jak to się różni od v3.
Wydaje mi się że v3 też ma Broadcom, gdzieś znalazłem w necie taką informację ale niestety nie zapisałem i już tego nie umię odszukać więc soft z v1 nie podejdzie. Więc pozostaje czekać na support lub brać coś innego.
Mam obecnie TP-Link WDR3500 + modem LTE Huawei E3372S. Rozglądam się za czymś co by oferowało większe transfery. Czy obecnie lepiej kupić router z wbudowanym modemem? Modem mam w trybie HiLink, głównie dlatego że łatwo sprawdzić zasięg, zmienić pasmo i sprawdzić pozostałe gigabajty czy nadajnik z którym się łączę, również osoba nietechniczna musi mieć łatwy dostęp do tego.
Kup jakieś mifi podłączane przez usb które ma agregację. One też są hlinkami. Zwykłych modemów na usb z agregację nie ma (i nie mówię o modemach m.2 czy minipcie w przejściówkach na usb). Albo w ogóle oddzielny modem typu huawei b818 (tak, drogi jest).
@toto83
Jeśli wersja 3 też ma Broadcoma, to nawet jak się doczekasz na OpenWrt, to radia pewnie nie będą działać (jak np. w 56U). Teraz z nowymi routerami pod OpenWrt w ogóle nie jest już tak łatwo jak kiedyś.
@Cybe
V2 ma Qualcomm QCN5502. V3 chyba też tylko inne wersje nie umię sie juz tego doszukać
Kup jakieś mifi podłączane przez usb które ma agregację. One też są hlinkami. Zwykłych modemów na usb z agregację nie ma (i nie mówię o modemach m.2 czy minipcie w przejściówkach na usb). Albo w ogóle oddzielny modem typu huawei b818 (tak, drogi jest).
W sensie żeby podpiąć pod router i używać tylko jako modemu a nie routera? Ten huawei widziałem ale za drogi, ponad 800zł za wersje lte.
Chciałeś modem z agregacją. Kup, podłącz pod router.
Mam obecnie TP-Link WDR3500 + modem LTE Huawei E3372S. Rozglądam się za czymś co by oferowało większe transfery. Czy obecnie lepiej kupić router z wbudowanym modemem? Modem mam w trybie HiLink, głównie dlatego że łatwo sprawdzić zasięg, zmienić pasmo i sprawdzić pozostałe gigabajty czy nadajnik z którym się łączę, również osoba nietechniczna musi mieć łatwy dostęp do tego.
Nie wiem jak liczna jest społeczność forum, która używa modemów z agregacją, ale chyba takich tematów widziałem niewiele.
@Damiano większe transfery to dla Ciebie ile? jaki masz na to budżet? jakie teraz masz transfery? czy testowałeś możliwości BTS-a z którym się łączysz? masz antenę zewnętrzną?
@toto83
No to jeśli V3 ma Atherosa, to nie pozostaje ci nic innego, jak tylko czekać na wsparcie.
Strony Poprzednia 1 … 88 89 90 91 92 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc