Temat: Onemeter - bramka

Cześć,
Trafiłem na coś takiego w sieci
https://onemeter.com/docs/pl/gateway/specs/

Zamówiłem to urządzenie w celach testowych i zastanawiam się czy jest możliwość zainstalowania pakietu bramki na openwrt.
Jestem mowa o architekturze armhf. Czy to można zainstalować w jakiś sposób na routerze openwrt ?

Pozdrawiam

2

Odp: Onemeter - bramka

Pewnie nie, bo będzie brakowało zwykłych bibliotek z normalnego linuksa. Postaw sobie to to na rpi po prostu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

OK, dzięki

Takie info otrzymałem od technika OneMeter Research & Development

"Zdaje się, że to zależy od architektury Pana routera, jednak podejrzewam, że instalacja bezpośrednio z pakietu debian, który udostępniamy nie zakończy się powodzeniem.

Jeśli jest Pan w stanie podesłać przykład generowania pakietu na Pana platformę (z opkg?) w ArchLinux lub Ubuntu, mogę wygenerować taki pakiet dla Pana. Alternatywnie proponuję uzbroić się w cierpliwość - rozważamy upublicznienie kodu źródłowego bramki, co pozwoliłoby Panu na samodzielną kompilację i uruchomienie bezpośrednio na OpenWRT. Data publikacji jest jeszcze nieznana.

Przypomnę, że wymagane jest wsparcie protokołu BLE co zapewne Pan osiągnie przez dołączenie adaptera Bluetooth na USB do routera."

4

Czyli czekaj lub zainstaluj sobie na rpi.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.