Temat: Router do wyniesienia ponad dach z E3372h-153, wydajny prądowo
Obecnie posiadam router TP-LINK MR3420 v1 LTE, który działa pod systemem OpenWRT oraz modemem Huawei e3372h-153 z firmware niebrandowanym (bodajże rosyjskim).
Internet od Play mimo tego, iż jestem w zasięgu LTE nie spełnia moich oczekiwań i jest w granicach 8/2 Mb/s - ~2 na 4 kresek zasięgu na modemie (wg. softu modemu na przegladarce).
Wg. tego co można znaleźć w sieci router ten nie jest wydajny prądowo dla tego modemu a kabel "Y" wg. mnie nie poprawia osiągów czy ewentualnych zawieszeń modemu.
Czy możecie polecić mi jakiś router a może router z wbudowanym modemem który mógłbym umieścić nawet na "kominie"/dachu zasilić po poe i cieszyć się szybszym internetem? - nie chcę dokładać jakichś anten do modemu i dlatego wolę go umiejscowić powyżej "normalnego poziomu". Bo umieścić obecnego tp-linka w puszcze hermetycznej z modemem powyżej dachu budynku prawdopodobnie mija się z celem ze względu na jego wydajność prądową oraz obawą że by się w niej ugotował
...
ps. widziałem na portalach różnego rodzaju routerboardy no ale nie za ok 600 zł.... ![]()
WRT160NL v1 CUR01 with Gargoyle PL by obsy
TL-MR3420 v2 (MiFi) + E3372h-153 (nie hilink) = Play