Temat: Router z usb pod wn722n v2
witam jaki router to obsłuży pod usb albo jakas inna sensowna nie droga opcja
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router z usb pod wn722n v2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam jaki router to obsłuży pod usb albo jakas inna sensowna nie droga opcja
Realtek RTL8188EUS obsługiwany pewnie przez coś z kmod-rtl8192* lub coś podobnego. Ale lepiej kup sobie inną kartą, te sterowniki są "takie sobie".
wr1043nd v2.1 +wn722n v1 zda też egzamin to ?
ale po co takie kombinacje?
chodzi o to mam neta od sasiada wn722n ładnie mi go sciaga ale chce miec wifi bez włączonego kompa tz ma to działać tak wn722n odbiera neta daje go na router a on dalej przez wifi po domu
co do karty wifi wiem ze na tym 722n będzie działać a innym rożnie ściąga zasięg tu tp link sie spisuje
Tplink tak, to właśnie o kartę bym się martwił i sterownik do niej...
Tplink tak, to właśnie o kartę bym się martwił i sterownik do niej...
v1 sa wszystkie na ath_htc ? zeby to działo czy tez sa na realtekach ja moja v2 ?
v1 są na ath_htc
oki to kupie taki zestaw sobie zestaw na Gargoyle PL 1.12 ? sie to skonfiguruje ? rozumiem ze nie przez gui tylko wiec jak załatwię ten zestaw karte i router w tych wersjach to pomógł byś z konfiguracja ?
nie lepiej kupić apc i ap? jaka prędkość tego neta ?
nie lepiej kupić apc i ap?
a konkretnie jaki model i jak cenowo to wyjdzie to tamten zestaw około 100
na jakimś n300 byś spokojnie repeater zrobił
tylko ciekawe jak by ten repeater działał a tu mam pewnosc ze net z wn722 bedzie odbierać dobrze
albo troche dołozyć i kupić UBIQUITI Nanostation LOCO M2 dać na komin napewno lepszy efekt niz wn722
lub https://yagi.pl/mikrotik-bridge-client-p2517
to zależy od prędkości tego neta
net to 12 bo obecnie mam do niego jakies 30m router w oknie ale krzaki po drodze ale jak sie przeprowadzi bedzie 50m i nie wiem czy robic wr1043+wn722 + ew potem jakas antena panelowa lub cos czy loco m2 odrazy pod wr1043nd
Na dniach bede mieć router i karte jak sieza to zabrać co wygrać na wr1043nd luci z gui ? Jak zainstalować stwrowniki do wn722 ?
Co chcesz. Po instalacji sterowników sama zostanie wykryta i pojawi się nowa sekcja w wireless którą będziesz mógł skonfigurować.
Jak zainstalować? Podłącz go do internetu i po prostu zainstaluj wymagany plik kmod*.
Ok czyli Luci z gui moze być? A konfigutacje 2 radia z gui czy jak? Jak cos bede sie odzywał tu jak nie bede widzieć
Luci wyświetli ci wszystkie interfejsy radiowe, jak to później sobie skonfigurujesz to tak będziesz miał.
Witam ponownie jak to skonfigurować mam 2 radio itp ale neta nie moge uzyskać
I teraz powiedź - czy ktoś ma się domyślać co zrobiłeś a czego nie? Pokaż konfigurację którą zrobiłeś i powiedź co znaczy "neta nie moge uzyskać" - nie uzyskujesz adresu ip, nie pinguje się gateway, nie masz dnsów?
Jutro kolo południa wyślę no router został u sąsiada ogólnie po wgraniu openwrt zainstalowałem ath9 karta się załączyła 2 radio się pojawiło wiec zeskanowałem nim sieci dodałem którą chciałem w trybie klienta wszystko zapisałem ustawiłam radio wbudowane jako punkt dostępu i tyle w sumie
I napisz na jakim systemie to zrobiłeś, napisz czy i jaki adres uzyskałem itp. To ważne informacje żeby coś wywnioskować i pomóc. Samo "nie działa" kompletnie nic nie pomaga.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Router z usb pod wn722n v2
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc