Odp: przerobienie Check Point 600 na openWRT
To tyle. Zobacz przez iw dev czy się uruchomiło, jak tak to musi działac.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → przerobienie Check Point 600 na openWRT
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To tyle. Zobacz przez iw dev czy się uruchomiło, jak tak to musi działac.
Interface wlan0
ifindex 20
wdev 0x2
addr 24:65:11:c3:81:fe
ssid Test
type AP
channel 5 (2432 MHz), width: 40 MHz, center1: 2442 MHz
txpower 20.00 dBmWygląda na to że powinno być ok. Tylko dlaczego nie łączy się?
Bardzo dziwne działa ta karta. Jeśli zmienie kanał to przez jakiś czas działa. Jak rozłączy to już klient się nie połączy. Następna zmiana kanału i znowu jakiś czas podziała. Jakieś pomysły?
Udało się!
Devowie się zlitowali i Check Point trafił do głównego repo.
Bardzo dziwne działa ta karta. Jeśli zmienie kanał to przez jakiś czas działa. Jak rozłączy to już klient się nie połączy. Następna zmiana kanału i znowu jakiś czas podziała. Jakieś pomysły?
Zmień kartę...
Udało się!
Devowie się zlitowali i Check Point trafił do głównego repo.
Bardzo dużo zmian weszło ostatnimi dniami. Ciekawe czy u kogoś nie rodzi się pomysł zrobienia następnej wersji stabilnej.
Królik napisał/a:Udało się!
Devowie się zlitowali i Check Point trafił do głównego repo.Bardzo dużo zmian weszło ostatnimi dniami. Ciekawe czy u kogoś nie rodzi się pomysł zrobienia następnej wersji stabilnej.
O tym samym myślałem ostatnio. Z dużych blockerów to chyba tylko dopracowanie sterowania DSA zostało, ale i nad tym pracują.
piotrek1111 napisał/a:Bardzo dziwne działa ta karta. Jeśli zmienie kanał to przez jakiś czas działa. Jak rozłączy to już klient się nie połączy. Następna zmiana kanału i znowu jakiś czas podziała. Jakieś pomysły?
Zmień kartę...
Podajcie mi dobrą, konkretną kartę która na 100% będzie chodziła
Z góry dziękuję.
Z ciekawości..
Jakie jest użycie watów w IDLE oraz w stresie na tym build OpenWrt ?
Totalne OT:
Jeśli ktoś by chciał uruchomić na tym debiana, to nic prostszego:
https://forum.doozan.com/read.php?2,12096
Tylko do instalacji trzeba od razu wziąć dtb z paczki 5.9. U-boot oczywiście wzięty ze strony openwrt. Rootfs na pendrive albo po nfs.
Po co? Dobre pytanie. Mi nie chciało się kompilować kilku rzeczy w buildroocie openwrt a przy okazji potrzebuję czegoś w dużą ilością interfejsów.
Witam serdecznie
mam pytanie: w celu zrobienia kompletnego backupu, które partycje należy zrzucić (dump) na USB
#cat /proc/mtd
dev: size erasesize name
mtd0: 000a0000 00020000 "u-boot"
mtd1: 00060000 00020000 "bootldr-env"
mtd2: 00800000 00020000 "kernel-1"
mtd3: 07100000 00020000 "rootfs-1"
mtd4: 00800000 00020000 "kernel-2"
mtd5: 07100000 00020000 "rootfs-2"
mtd6: 07900000 00020000 "default_sw"
mtd7: 01800000 00020000 "logs"
mtd8: 00100000 00020000 "preset_cfg"
mtd9: 00100000 00020000 "adsl"
mtd10: 07a00000 00020000 "storage"wszystkie z pominięciem storage czy również ostatnią patrycję mtd10 "storage" ??
Potrzebuję pomocy przy komendzie nanddump
Czy należy użyć argumentu -nf czy tylko -f
> Usage: nanddump [OPTIONS] MTD-device
> Dumps the contents of a nand mtd partition.
>
> --help display this help and exit
> --version output version information and exit
> -f file --file=file dump to file
> -i --ignoreerrors ignore errors
> -l length --length=length length
> -n --noecc read without error correction
> -o --omitoob omit oob data
> -b --omitbad omit bad blocks from the dump
> -p --prettyprint print nice (hexdump)
> -s addr --startaddress=addr start addressObecnie wykonuje zrzut na USB w sposób poniżej przedstawiony :
#nanddump -nf /tmp/usb/backup/u-boot.bin /dev/mtd0Czy jest może lepszy na to sposób ??
mam trzy sztuki do zabawy, jak odpalam kwboot to mam " sending boot message. Please reboot the target" i tak wisi - ocb? restartuje go ale nic nie daje.
Łoo żeś wyciągnął archiwum na wierzch. Wygląda tak jak by procek nie wchodził w ten swój tryb i nie ładował loadera, ale pojęcia nie mam dlaczego - on to jakoś sprzętowo ma zaimplementowane i dosłownie "musi" to robić.
ja lubie ciekawe graty starsze, https://forum.openwrt.org/t/solved-chec … m/110495/2 , jutro sprobuję .
Niektóre kwboot tak mają. jak się zawiesi to crtl+c i włącz od nowa. Magicznie pójdzie dalej.
dobra mam w ramie, jest problem, ustawiłem adresy mac ale nie działa siec, problem jest taki, że eth0 max 00:00:00:00:00:00 i to samo eth1 , robiłem wg poradnika czyli setenv eth0addr i wklepuje swoj, dla eth1 +1 i dupa .
Tak właściwie to lan1_mac_addr potrzebujesz ustawić w uboocie, bo reszta się z niego robi. Zrobiłeś lan1_mac_addr?
lan1 -8 , dmz i dsl, spina sie na giga ale dhcp nie przydziela ip , ifconfig pokazuje ladnie ustawione adresy mac dla lan1 -8 , dmz i dsl
Masz wszystko w bridge i masz na tym odpalony dnsmasq?
tak, porty lan1-8 i dmz w bridge0, dnsmasq dziala, problemem nie jest to, że eth0 nie ma mac adresu ?
edit : uci show network pokazuje, że eth0 jest wanem
Tak, jako wan jest używany.
no dobra, a eth1 nie mam w uci show network ale ifconfig go pokazuje.
DSA masz tam przecież, więc nie patrz na eth1.
czekaj czekaj - ja mam dopiero image w ramie 21.02.3 , tam raczej nie ma dsa jeszcze
Dlaczego takiego starocia obrabiasz? I jeżeli to jest initramfs to coś się przejmujesz adresami mac? Wgraj normalny obraz i dopiero zobacz.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → przerobienie Check Point 600 na openWRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc