Odp: D-Link DWR-116 + OpenWRT
Gui pod jakim adresem masz?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → D-Link DWR-116 + OpenWRT
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 19 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gui pod jakim adresem masz?
No na modem loguje się 192.168.1.1
Jaki modem? Router chyba? To i ssh musi działać.
Tak ruter 192.168.1.1 port: 22 i nie działa chyba se odpuszczę ten ruter
Witam,Odkopię troche temat. Posiadam DWR-116 wersja A1(chyba). I nie za bardzo wiem Które oprogramowanie jest w tym momencie najlepsze na niego. Podpinam do niego Modem(E3372s-153 i karte T-Mobile). Do tej pory używałem oficjalnego oprogramowania oraz Mifi. Ale na obu router bardzo dziwnie dobiera BTSA.
Pozdrawiam BGT!.
Oprogramowanie w żaden sposób nie wpływa na modem, on sam się łączy do jakiegoś btsa. A w sumie masz mały wpływ na to do którego się podłączy, możesz używać anteny kierunkowej skierowanej na konkretny bts.
Okej,niech bedzie. Wracają co pierwotnego pytania. Ktory soft najlepszy na obecną chwile?
Jakiś stary. Tam jest 32MB ramu, nawet nie startuj do najnowszego softu na takiej ilości ramu.
Coś nowszego z 2k19 ? obecnie mam jakis stary z strony producenta..
Ale my tu nie rozmawiamy o oryginalnym oprogramowaniu producenta. To nie miejsce na takie rozmowy.
O openwrt piszemy.
Posiadam kilka takich routerów i nie wiem na ktory sie zdecydowac bo dzialaja podobnie dwr-116 lub dwr-921 lub TL-MR6400 V3
Ale my tu nie rozmawiamy o oryginalnym oprogramowaniu producenta. To nie miejsce na takie rozmowy.
O openwrt piszemy.
Dlatego pytam o jakis inny niz orginalny ![]()
Sprzęt jak sprzęt, jak napisałeś - działają podobnie.
Cezary napisał/a:Ale my tu nie rozmawiamy o oryginalnym oprogramowaniu producenta. To nie miejsce na takie rozmowy.
O openwrt piszemy.
Dlatego pytam o jakis inny niz orginalny
To już napisałem - jakiś starszy dla dwr-116. Np. lede (stare i nie wspierane)
Sprzęt jak sprzęt, jak napisałeś - działają podobnie.
najbardziej mnie dziwi ten tp link śmietnik za 3 stowy a dziala podobnie jak za 1stowke
git przetestuje lede z gui jesli takowy jest ![]()
DWR-921 ma więcej ramu niż 116, ale wbudowany modem nie pozwala na zbyt wiele. Nie wiadomo nawet jak pasmo wymusić.
Osobiście używam 921 z wymienionym modemem od Quectela by mieć agregację pasm.
DWR-921 ma więcej ramu niż 116, ale wbudowany modem nie pozwala na zbyt wiele. Nie wiadomo nawet jak pasmo wymusić.
Osobiście używam 921 z wymienionym modemem od Quectela by mieć agregację pasm.
I tak oto D-link zrobił kupę a nie dobre routery.
I tak oto D-link zrobił kupę a nie dobre routery.
Jak to D-Link. ![]()
OpenWrt 19.07 wydajność LAN-WAN z offload na poziomie ok. 20 Mbps. Oczywiście po kablu.
Gargoyle PL 1.13 od Cezarego ma podobnie. Znowu coś popsuto.
Dzień dobry,
Czy można instalować na ten router najnowsze gargoyle z oryginalnego gui normalnie przez przycisk soft version upgrade ?
Można ale robisz to na własną odpowiedzialność. Obecne gargroyle 1.13 i openwrt 19.07 dość kiepsko działają na routerach z 32MB ramu.
a ta wersja ?
https://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/openw … actory.bin
Oparta na 18.06. Jeszcze jako tako działa.
jako tako - czyli gorzej niż oryginalny soft ? ![]()
Openwrt do oryginalnego softu nie masz co porównywać. Nie ma gorzej czy lepiej, to dwa różne światy.
O ram chodzi. Jak uruchomisz dużo usług to nie będzie działać dobrze.
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 19 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → D-Link DWR-116 + OpenWRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc