Odp: NETGEAR WNDR4300+HUAWEI E3372 - Problem z wifi
e3372h. hm to h, sm to s.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NETGEAR WNDR4300+HUAWEI E3372 - Problem z wifi
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
e3372h. hm to h, sm to s.
dzieki wielkie Cezary, mozesz mi jeszcze powiedziec, ktory lepszy jest pod openwrt(luci)? h czy s? czy bez znaczenia?
Nie ma znaczenia. Wg mojego doświadczenia nie odczuwasz różnicy w działaniu pod openwrt, choć inni twierdzą że jeden z nich mniej się grzeje (już nie pamiętam o którym pisali).
ok, dzieki raz jeszcze
zamówiłem nowy modem i czekam teraz na przesylke, ale czy miedzyczasie moge podlaczyc do routera wndr4300 telefon z funkcja udostepniania internetu przez usb? bedzie to dzialac? mam stary telefon z taka funkcja i moglbym go miedzyczasie wykorzystac, bo gdy go podlacze do laptopa bezposrednio kablem usb to internet dziala, a jak podlacze do routera to router go tak jakby nie widzial, bo internetu nie ma. da sie cos takiego zrobic?
Bo pewnie musisz zainstalować sterowniki, czytaj: https://eko.one.pl/?p=openwrt-3g#obsuga … nguandroid
Wszystko zależy jaki to telefon
galaxy s5 neo stary
Ok, i jak nie wiem czym on będzie po podłączeniu. Zainstaluj sterowniki i zobacz.
dziala, dzieki wielkie Cezary ponownie
szczerze powiedziawszy to teraz zglupialem, na nowym modemie (tez huawei e3372 hilink) jest to samo, po podlaczeniu do routera pingi po 1000ms i co chwile uplynal limit czasu zadania, to samo gdy podlacze bezposrednio do laptopa. na innej karcie sim z tej samej sieci (play) to samo, a gdy udostepniam polaczenie po kablu usb z telefonu do routera to pingi max. 300ms, po podlaczeniu do laptopa przez telefon nizsze (caly czas praktycznie po 70ms, ale zdarzaja sie skoki do np. 1200ms, ale sporadycznie). o co tu moze chodzic?
zauwazylem jeszcze, ze problem wystepuje w godz. od 11 do 15 gdzies mniej wiecej. moze to ma zwiazek z obciazeniem nadajnikow? za duzo uzytkownikow? ale czemu gdy udostepniam przez telefon po kablu usb to dziala normalnie?
Akurat 11-15 to raczej godziny luzu po i przed szczytem obciążenia.
to co moze byc przyczyna? jak to naprawic? mysle nad tym zeby wgrac tak jak to zaproponowal "salceson" nowsze oprogramowanie tylko boje sie, ze uwale modem
Cezary mozesz polecic jakis bdb router z obsluga lte (zebym juz nie musial wkladac zewnetrznego modemu)?
Pod openwrt? Teltonika RUT955, MIkrotik WAP LTE (jak dobrą serię trafisz...)
doszedlem przypadkowo do tego w czym jest problem, a jest on po stronie operatora. wgralem inny firmware i webui do modemu i teraz mam mozliwosc zmiany czestotliwosci, po zmianie na umts pingi sa do 100ms max, srednio 50-60ms (predkosc spada do 7Mb/s), a gdy wybiore lte (jest tam do wyboru kilka czestotliwosci) pingi znowu sa po 900-1000ms praktycznie caly czas, na kazdej czestotliwosci lte. w telefonie jest to samo, jak go podlacze do laptopa kablem usb pingi max. 100ms, po zmianie w ustawieniach na lte w tel. pingi sa takie same jak na modemie tj. 1000ms. czyli jest obciazony nadajnik lte i stad to wszystko.
Jaki jest najlepszy, stabilny, bezpieczny zestaw software+webui do e3372? Zależy mi na tym żeby była możliwość wyboru częstotliwości modemu.
Aktualnie mam taki:
Software version: 22.323.01.00.143
Web UI version: 17.100.13.01.03-Mod1.10
Wszystko super na nim działa, pingi z lte max. 60ms, tylko, że mam problem z odczytywaniem smsow na modemie na 192.168.8.1, wyświetla się nr. nadawcy, ale bez treści smsa, a po ponownym uruchomieniu routera smsy znikają z modemu. Spotkał się ktoś z czymś takim? Pisałem o tym na bez kabli, ale bez odpowiedzi. Przywrócenie ustawień fabrycznych modemu nie pomogło.
-----
problem rozwiązany, doradzono mi na forum bez-kabli żeby spróbować erase_userdata z http://www.mediafire.com/file/76vdt75m8 … .rar/file. POMOGŁO!
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → NETGEAR WNDR4300+HUAWEI E3372 - Problem z wifi
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc