Temat: TP-Link Archer C7 - Bardzo niska przepustowość WAN do LAN
Cześć wszystkim, hej Cezary, używam Twoich obrazów od ponad 10 lat i jeszcze nie miałem okazji Ci podziękować. Dzięki!
Piszę z problemem.
TP-Link Archer C7 v5, Gargoyle PL 1.12.0.2.
Router osiąga fatalną wydajność przy połączeniu WAN -> LAN, prędkość pobierania pojedyńczego pliku przez HTTP na klientach w sieci nie przekracza 150mbps, o P2P gdzie mamy dużo więcej połączeń już nawet nie wspominam.
Podczas pobierania średnie obciążenie CPU routera przekracza 1.50.
Teoretycznie wychodzi na to, że Gargoyle w tej wersji nie wspiera Hardware Flow Offloadingu? Czy jest jakaś inna przyczyna tak niskiej wydajności?
Nie do końca wiem jak w przypadku Gargoyla sprawdzić wersję kernela OpenWrt żeby chociaż to potwierdzić.
Widzę że prace nad Gargoylem 1.13 idą zaskakująco szybko, ale dla Archera C7 nie ma obrazów.
Czy dobrze strzelam z tym flow offloadingiem?
Czy przejście na OpenWrt 19.07 teoretycznie powinno poprawić wydajność, czy hw offloading jeszcze nie został bądź nie zostanie zaimplementowany?
Czy ktoś z kolegów sprawdzał jaki jest maksymalny transfer WAN do LAN potrafi osiągnąć Archer C7 i na jakim FW?
Widziałem że teoretycznie v2 na oficjalnym FW osiąga ponad 900mbps? A na OpenWrt?
Z góry dziękuję za pomoc!
Konrad