Temat: jaki tplink do łącza 300/100
Jaki tplink obsłuzy łącze 300Mb/100Mb. Zakładam, że mój netgear wndr4300 nie pozwoli na takie osiągi. Chce coś zmienić oczywiście z możliwością zmiany na openwrt. Proszę o pomoc w wyborze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → jaki tplink do łącza 300/100
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaki tplink obsłuzy łącze 300Mb/100Mb. Zakładam, że mój netgear wndr4300 nie pozwoli na takie osiągi. Chce coś zmienić oczywiście z możliwością zmiany na openwrt. Proszę o pomoc w wyborze.
z flow offload sobie poradzi
A jaki jest obecnie w miarę wydajny tplink z możliwością openwrt?
C7 lub C2600. Wszystkie nowe konstrukcje są broadcomowe i openwrt na nich nie działa bo nikt ich nie przerabia. Nic innego tplinka nie pojawiło się już na rynku.
A może jakieś inne marki niż wymienione tplinki są godniejsze uwagi? Jak już zdecyduje sie na zakup to pasuje coś najbardziej wydajnego ale koniecznie z możliwością openwrt.
PS
co to jest flow offload ?
Technologia przyśpieszające przechodzenie pakietów pomiędzy wan a lan routera która pomija niektóre rzeczy w kernelu linuksowym.
Trudno po raz setny odpowiadać na to samo pytanie. Jest cały wątek: https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=12006 przeczytaj i sobie coś wybierz.
Jesli nie oczekujesz 300mbit na wifi, to wyrobi z offload
A można offload uruchomić na CC czy musze aktualizować ?
Musisz aktualizować (bez zachowania konfiguracji!)
CC jest za stare na takie rzeczy
Jak koniecznie chcesz Tp-linka to musisz zapolować na C2600. Genialny router sam w tym tygodniu przesiadłem się na takiego. Szybkość i responsywność jest rewelacyjna. Wcześniej miałem Netgear R6220 ale nie byłem do końca z niego zadowolony. Udało się wychaczyć za 300zł z całym oryginalnym kompletem i pudełkiem.
nie musi być koniecznie tplink. COś w sensownych pieniądzach a w miarę wydajnego. C2600 trudno trafić.
Na OLX Archer C2v3
Kupilem zafoliowany za 30 pln miesiac temu
Wgraj sobie najnowszego gargulca, włącz offload i tyle. Albo openwrt, z tym że w ostatnich buildach jest jakiś problem z DHCP na tym routerze. 300/100 to pociągnie z palcem w nosie.
A jak chcesz mieć tyle po wifi no to tylko coś w AC
Albo openwrt, z tym że w ostatnich buildach jest jakiś problem z DHCP na tym routerze.
rozumiem ze mowa o tym routerze z pierwszego posta tego tematu (wndr 4300)? mam r6220 Netgear, on raczej bez problemu osiągnie prędkości podane w poście?
chemik89 napisał/a:Albo openwrt, z tym że w ostatnich buildach jest jakiś problem z DHCP na tym routerze.
rozumiem ze mowa o tym routerze z pierwszego posta tego tematu (wndr 4300)? mam r6220 Netgear, on raczej bez problemu osiągnie prędkości podane w poście?
Bez problemu. Czytaj https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 26#p232126
Tak, mowa o wndr4300. U mnie wydajność jest tragiczna. Podejrzewam, że niewyrabia procesor przez tunele vpnowe do 4 różnych sieci. Od strony LAN , między komputerem a routerem na metrowym kablu jest góra 250Mb/s (iperf3). Wieć to jest wąskie gardło. Co ciekawe mam dwa takie same routery, na jednym CC, na drugim 19.07. Obydwa mają identyczny wynik wydajności.Jutro będe raqz jeszcze testował.
Czy netgear r7800 to bezproblemowy router do openwrt?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → jaki tplink do łącza 300/100
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc