Temat: soft dla WR740N
Szukam najnowszego systemu z gui do WR740N. Na openwrt project piszą, że ostatnie to 18.06.8, ale tutaj niestety nie mogę znaleźć z taką wersją. Czy to będzie gargulec, czy luci nie ma znaczenia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → soft dla WR740N
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukam najnowszego systemu z gui do WR740N. Na openwrt project piszą, że ostatnie to 18.06.8, ale tutaj niestety nie mogę znaleźć z taką wersją. Czy to będzie gargulec, czy luci nie ma znaczenia.
On ma 4MB i oficjalnie nie budują już tego. Lede zainstaluj jak już.
Jaką wersję sprzętową masz? Kompiluję na swoje potrzeby 19.07.3 dla wersji v4. Posiada luci pl, travelmate, sysinfo i statystykę Cezarego. Okrojone jest z ipv6 i ppp. Ma nawet ponad 200kB wolnego miejsca jeszcze. Na najnowszym luci działa płynnie, ogólnie bez zastrzeżeń.
http://garysek.podlasie.pl:18033/openwr … th79/tiny/
Jedyne co to authorized_keys do wywalenia z /etc/dropbear
.
Jaką wersje sprzętową masz? Kompiluję na swoje potrzeby 19.07.3 dla wersji v4. Posiada luci pl, travelmate, sysinfo i statystykę Cezarego. Okrojone jest z ipv6 i ppp. Ma nawet ponad 200kB wolnego miejsca jeszcze. Na najnowszym luci działa płynnie, ogólnie bez zastrzeżeń.
http://garysek.podlasie.pl:18033/openwr … th79/tiny/Jedyne co to authorized_keys do wywalenia z /etc/dropbear
.
A który wpad tam masz? Dałbyś radę zmieścić wpad-basic zamiast wpad-mini żeby działało 802.11r - wifi fast roaming? To byłbym też bardzo zainteresowany Twoją kompilacją (mam 4.24) ![]()
Mam mini, ale basic tylko 30 kB niby większy, więc zaraz spróbuję skompilować.
Mam mini, ale basic tylko 30 kB niby większy, więc zaraz spróbuję skompilować.
Byłoby super, dzięki! ![]()
Powiem jutro jaką mam wersję - sprzęt kolegi i mam wgrać openwrt.
Pod podanym wyżej linkiem znajdują się już dzisiejsze kompilacje z wpad-basic.
@qwerty w razie potrzeby mogę jutro wieczorem dokompilować inną wersję sprzętową.
Pod podanym wyżej linkiem znajdują się już dzisiejsze kompilacje z wpad-basic.
@qwerty w razie potrzeby mogę jutro wieczorem dokompilować inną wersję sprzętową.
Dzieki, postaram się sprawdzić w czwartek.
A widziałem jeszcze, że budujesz dla 1043nd v1 - mógłbyś napisać jakie zmiany są w Twoim buildzie, oraz czy dałbyś radę dodać wpad-basic do niego o ile jeszcze nie ma?
Posiadam również 1043v1 i chętnie wypróbowałbym Twój build, tylko napisz pls co tam ciekawego w nim jest ![]()
Edit: ale zbieg okoliczności - 842 v1 równiez posiadam
- więc moja prośba o wpad-basic i o opis buildu równiez dotyczy i tego modelu.
Masz przecież w każdym katalogu z obrazami manifest z wyszczególnionymi wszystkimi pakietami. Zmiany względem 19.07.3 (dotyczy 1043 i 842):
- luci pl
- sysinfo i statystyka Cezarego
- openvpn
- obsługa modemów hilink (kmod-usb-net-cdc-ether, usb-modeswitch)
- iperf3 (w 740 też jest)
- wpad pełny (ale nie ssl)
- kmod-usb-storage
To chyba na tyle różnic.
Ale uprzedzam, że zrobiłem to pod siebie i nie szykowałem pod publikę więc mogą być pewne problemy. Głównie chodzi o to, że jest to niby 19.07.3, ale feeds'y są z wersji rozwojowej (żeby np. mieć najnowsze luci) i może się zdarzyć, że jak będziesz próbować doinstalowywać niektóre rzeczy może krzyczeć zły numer kernela.
No i wspomniane authorized_keys... ![]()
P.S. Mam tylko nadzieję, że mnie Cezary nie pogoni stąd za to
.
Qwerty, tylko na to nie bedziesz mial gui.
Tego musisz byc swiadom
W sensie że mam monopol na budowanie? Nie...
Qwerty, tylko na to nie bedziesz mial gui.
Tego musisz byc swiadom
Na co nie będzie miał gui? W moich obrazach jest normalnie luci pl.
4.23
Dyziek napisał/a:Qwerty, tylko na to nie bedziesz mial gui.
Tego musisz byc swiadomNa co nie będzie miał gui? W moich obrazach jest normalnie luci pl.
Wow!
Router WR740N ma być klientem wifi innego routera i rozgłąszać dalej sygnał (coś jak wzmacniacz, bez routingu, ale na innym kanale). Jaki tryb ustawić? AP + APClient, czy bridge?
Most bezprzewodowy. Zainstaluj sobie stare gargoyle (1.6) to sobie to wyklikasz z gui. Jak chcesz z openwrt: https://eko.one.pl/?p=openwrt-sta#mostbezprzewodowy
Nie doczytałeś Cezary:
(coś jak wzmacniacz, bez routingu, ale na innym kanale)
Ten inny kanał jest oczywiście niewykonalny.
Ponieważ relayd w sumie nic nie zajmuje dodałem go do obrazów (+ skompilowałem v1/v2). Most bezprzewodowy jest teraz też do wyklikania w luci, np.:
https://openwrt.org/docs/guide-user/net … figuration

Nadal most bezprzewodowy. I obojętnie jak byś to nie zrobił (klient czy relayd) zawsze będzie ten sam kanał co ma główny ap.
740 nie ma drugiego radia a nie ma usb żebyś dodatkowe radio podłączył, więc na innym kanale się nie da.
No oczywiście, że tak. Przecież wyraźnie napisałem, że jest niewykonalny.
Tylko chciałem pokazać, że na najnowszym openwrt też da się z gui most zrobić.
Włączać 802.11w Zarządzanie ochroną ramek ?
Jak chcesz.
Coś nie działa:
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11g'
option path 'platform/ahb/18100000.wmac'
option htmode 'HT40'
option txpower '18'
option channel '8'
config wifi-iface 'wifinet0'
option ssid 'linksys'
option device 'radio0'
option mode 'sta'
option key 'haslo'
option network 'wwan'
option encryption 'psk2'
config wifi-iface 'wifinet1'
option ssid 'OpenWrt'
option encryption 'psk2'
option device 'radio0'
option mode 'ap'
option wpa_disable_eapol_key_retries '1'
option key '1234567890'
option network 'Most'
Zrób dokładnie wg instrukcji. Działa na pewno.
Napisz co, bo siedzę od 3 godzin i nie wychodzi.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → soft dla WR740N
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc