Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Chyba raczej musisz to jeszcze pomnożyć ze trzy. Idź na forum bez-kabli.pl, dostaniesz tam dobrą odpowiedź, bo jak rozumiem pytanie nie dotyczy openwrt.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 83 84 85 86 87 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chyba raczej musisz to jeszcze pomnożyć ze trzy. Idź na forum bez-kabli.pl, dostaniesz tam dobrą odpowiedź, bo jak rozumiem pytanie nie dotyczy openwrt.
No właśnie chciałem aby openwrt działało myślałem o TP-Link TL-MR6400, tych 20 użytkowników będzie bardzo małe dane przesyłać jednak chciałbym aby było to w miarę stabilnie
Więc kup. Choć są ludzie którzy twierdzą że kupowanie teraz routerów bez agregacji pasm mija się z celem. Ale jak transmisja nie jest priorytetem to kup.
PS. 6400 jest wspierany tylko w v1 i v2 w moich obrazach.
Cezary, a do Openwrt z agregacją i wyborem pasm to co byś polecił?
Wchodzi w grę jakiś modem rozmiaru mpcie czy cały router?
Na minipcie jest parę - chociaż by telit (miałem okazję używać cat11), choć one są drogie, quectel, sierra.
Całe routery pod openwrt - teltonika ma w ofercie z cat6(choć ich sprzęt bazuje na starym openwrt), mikrotik dorobił się modemu cat6. No i cell c.
Mam zmontowanego apu3 z dwoma quetelami ep06 w loadbalancingu - bardzo fajnie to razem działa.
EDIT: sierra to m.2. Modemy z agregacją na minicpe są na wymarciu.
EP06 to taki?
https://pl.aliexpress.com/item/32922175 … 7558%23161
Quectel EP06, tak. Zapomniałem - gl-inet go oferuje w swoich produktach.
Podoba mi się jak bardzo jest udokumentowane sterowanie nim. Zamówiłem, już za 3 tygodnie ma przyjść.
W polsce jest normalnie dostępy...
W polsce jest normalnie dostępy...
Znalazłem tylko sklepy sprzedające go po ponad 300 zł. A Chińczycy ~180.
Ciekawe co ci przyślą ![]()
Podoba mi się jak bardzo jest udokumentowane sterowanie nim. Zamówiłem, już za 3 tygodnie ma przyjść.
Oj... może być różnie, pierwszy z brzegu (ale nie jedyny, problemowy EP06 z Ali):
https://forums.quectel.com/t/ep06-e-ove … 3?u=pepe2k
Najwyżej stracę miesiąc, ale pieniędzy nie powinienem. Na szczęście Chinole bez problemu oddają kasę jak udowodni się, że to podróbka.
Witam.
Czy istnieje jakiś sposób aby wgrać OpenWRT na router Huawei B525 (-23a) ???
Nie. Na żadnych takich sprzętach huawei nie chodzi żadne alternatywne oprogramowanie pokroju openwrt/dd-wrt czy tomato.
Nie. Na żadnych takich sprzętach huawei nie chodzi żadne alternatywne oprogramowanie pokroju openwrt/dd-wrt czy tomato.
tomato(arm) wspiera na chwilę obecną tylko Huawei WS880. Więc openwrt też powinno się dać uruchomić tylko bez obsługi wifi ![]()
Zapomniałem o nim. Bo on zwykłym broadcomeme jest, nie konstrukcją na modemym, qualcommie.
Najwyżej stracę miesiąc, ale pieniędzy nie powinienem. Na szczęście Chinole bez problemu oddają kasę jak udowodni się, że to podróbka.
Nie wiem jak często ostatnio zamawiasz z Ali ale zaczyna być coraz trudniej. Ja ostatnio o głupie kilka dolarów walczyłem kilka tygodni zdjęciami, filmami... chyba Ali zaczyna być cięte na nas, bo jest sporo wyłudzeń. Daj znać czy dostałeś sprawnego, a jak nie to się odezwij, mam pół kartonu trochę taniej niż w PL dystrybucji ![]()
Nie wiem jak często ostatnio zamawiasz z Ali ale zaczyna być coraz trudniej. Ja ostatnio o głupie kilka dolarów walczyłem kilka tygodni zdjęciami, filmami... chyba Ali zaczyna być cięte na nas, bo jest sporo wyłudzeń. Daj znać czy dostałeś sprawnego, a jak nie to się odezwij, mam pół kartonu trochę taniej niż w PL dystrybucji
Widać i oni się poznali na naszych rodakach. ![]()
Do niedawna wystarczyło udowodnić swoją rację i szło to w miarę sprawnie.
Dam znać jaki będzie finał mojej historii.
Ja na ali mam platynowe konto. Ostatnio robiłem chyba 5 sporów bo towar nie dotarł. Bez problemu w kilka dni hajs zwrócony. Jeszcze nigdy w mojej kadencji nie odmówiono mi zwrotu hajsu.
Ja na ali mam platynowe konto. Ostatnio robiłem chyba 5 sporów bo towar nie dotarł. Bez problemu w kilka dni hajs zwrócony. Jeszcze nigdy w mojej kadencji nie odmówiono mi zwrotu hajsu.
To zupełnie inny przypadek, przy zagubionych przesyłkach nigdy nie robili problemu. Zaczęli robić problemy przy towarach niezgodnych z opisem, podróbkach itp.
To zgłaszałem też z 2x ale faktycznie dawno temu i nie było problemu. Dobrze wiedzieć, że coś się zmieniło.
ktoś już ma xiaomi ax1800? zastanawiam się nad zakupem
A musisz? Na razie sytuacja jest taka jak we wczesnych czasach "N" - entuzjazm duży, urządzenia są, często nie certyfikowane lub zrobione tak na odwal się żeby było, a standard tak naprawdę nie został jeszcze zatwierdzony. Pojawiło się 6e na 6GHz, więc nawet nie wiemy jaki to będzie miał ostateczny wygląd.
no nie muszę, jak narazie to nie widzę sprzętu dla siebie z radiem ax, mi osobiście to nawet nka w 5GHz wystarczyła by ![]()
Strony Poprzednia 1 … 83 84 85 86 87 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc