26 (edytowany przez kfulko 2020-04-02 19:14:48)

Odp: Archer C6 v2

Nie każdy zwykły zjadacz chleba jak ja bym się pokapował od razu. Fajnie chodzi i to najważniejsze. Miałem problem z połączeniem i urządzeniem dostawcy bo WAN miał taki sam MAC jak LAN, podłożenie właściwego i poszło i hula

27

tylko 8mb flash i 128mb ram - bida z nędzą, p.s nie potrzeba switcha żeby wgrać przez tftp image tylko trzeba umieć ustawić serwer tftp na kompie ;p

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

28

Witam.
Ja również mam problem z zainstalowaniem OpenWrt przez tftpd. Mam router Archer c6 v2, pobieram plik luci-19.07-snapshot-r11050-a8c92e9eda-ath79-generic-tplink_archer-c6-v2-squashfs-factory.bin, zmieniam mu nazwę na ArcherC6v2_tp_recovery.bin. Uruchamiam recovery w Archer, pokazuje mi się w tftpd postęp instalacji, który dochodzi do 87 %, jeszcze chwilę widać że oprogramowanie się ładuje i po chwili  tam gdzie były procenty pokazuje się ERR. Niestety nic nie mogę znaleźć na ten temat, jeśli ktoś może pomóc to będę wdzięczny.

29

Weź ten plik: https://downloads.openwrt.org/releases/ … actory.bin (jest mniejszy) i zobacz czy wejdzie. Jak się uruchomi i będzie działać i później możesz normalnie zrobić sysupgrade moim obrazem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

30

Dzięki Cezary, trochę mi zeszło ale chyba się udało chociaż nie do końca. Brak polskiego języka, zainstalowałem list update jak wyczytałem w innym temacie i mimo wszystko wchodząc w language jest tylko auto.

31

To teraz po prostu zrób sysupgrade moim obrazem

32

Cezary w tej chwili wchodząc przez przeglądarką do routera mam w statusie firmaware version: OpenWrt 19.07.2 r10947-65030d81f3 / LuCI openwrt-19.07 branch git-20.057.55219-13dd17f. Szczerze powiedziawszy  nie wiem jak to zrobiłem ale chyba już Luci mam wgraną czy może nie

33

Link który podałem to było własnie to - oficjalnie wydanie openwrt 19.07.2 które już standardowo ma w sobie luci (w dość podstawowej wersji).  Możesz tego normalnie używać, możesz sobie doinstalować dodatkowo co chcesz jak ci miejsca starczy, możesz zrobić upgrade do mojej wersji - jak wolisz i jak ci się podoba.

34

czyli teraz muszę pobrać: luci-19.07-snapshot-r11050-a8c92e9eda-ath79-generic-tplink_archer-c6-v2-squashfs-sysupgrade.bin ? I jak najprościej to zrobić

35

Kliknij i pobierz z przeglądarki, tak po prostu? A później w luci masz aktualizację obrazu.

36

Cezary ukłony i podziękowania za pomoc, udało mi się wszystko uruchomić. Niestety ja z angielskiego to jestem noga, dobrze że teraz translator jest to jest trochę łatwiej i są ludzie którzy chcą pomagać (a to jest bezcenne). Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.