Temat: RT-AC 1900U
Czy ten router ma obsługę openwrt czy nie ma szans? Bo nie znalazłem informacji za dużo. Prośba o informację.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → RT-AC 1900U
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ten router ma obsługę openwrt czy nie ma szans? Bo nie znalazłem informacji za dużo. Prośba o informację.
https://openit.center/topic/2591-rt-ac6 … C5%BCnice/
Twierdzą że to jest rt-ac68u c1. Czyli broadcom. Czyli zapomnij.
Napisane jest ze wersja B2 z roku 2018.
Brać??
Wygląda na mocny?
Jak pod openwrt to nie.
a coś podobnego do openwrt jakiś linux coś ?
czy tylko tomato czy dd-wrt ?
Poszukaj sam. Broadcomy nie leżą w zakresie moich zainteresowań.
Sam się zastanawiałem nad RT-AC1900 i niestety stwierdziłęm, że nie ma sensu za te pieniądze brać RT-AC1900U - był/jest w "promocji" w MediaExp za 449 (pisałem do nich że wprowadzają ludzi w błą i poprawili opis z RT-AC1900 =>RT-AC1900U).
Na tym "U" najprawdopodobniej nie postawisz nawet Merlina (alternatywny soft do Asusów), jest dość obszerny artykół że to jest niewiadomo co i poza wyjątkami nikomu nie udało się zrobić z RT-AC1900U=> RT-AC68U
Ja ostatecznie skusiłem się na RT-AX56U (w Komputroniku był za 569) z nadzieją, że będzie miał w przyszłości Merlina, a póki co ma obsługę 802.11x a w kolejnym firmware ma być WPA3 którego RT-AC1900U nie dostatnie, w Merlinie z WPA3 dopiero raczkują.
Na ten moment stokowy firmware mi wystarcza (ma obsługę JumboFrame po LAN, Sieci dla Gości - do 3, serer VPN IPSEC/PPTP/OpenVPN, kontrolę rodzicielksą i skanowanie ruchu+blokowanie stron z pomocą TrendMicro - już syna 2x wyłapało że wchodzi na jakąś stronę co wyłudza dane), jedynie brakuje schedulera do wyłączania / ograniczania mocy WiFi na noc.
Ja ostatecznie skusiłem się na RT-AX56U (w Komputroniku był za 569) z nadzieją, że będzie miał w przyszłości Merlina
Przecież jest https://www.asuswrt-merlin.net/download
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → RT-AC 1900U
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc